buku baby

Assalamualaikum , pernah x mumy d bagi paper smpai anak umur 2 tahun .. smpai habis bklinik .. skrang anak umur 5 tahun daa .. pernah rq buku xbagi .. dia bagi paper ney jaa .. adaa siapa² berpengalaman mcm ney x ?

buku baby
10 Balas

waalaikumussalam..masa sy bersalin kt pjaya last year dpt paper camni tp kaler pink 😂buku dah abis katanya..bila checkup kt klinik kt kg, diorg bg buku..nurse kata kesian takde buku, nk tggu sampai anak masuk skolah, dah boleh binding jadik buku skrap agaknya 😆😆😆

4y ago

tu la pasalnya..bila kertas dah tebal2, pastu bwk g klinik..selak byk2 kali..lama2 boleh lunyai..belum kira kalo kena air ke hape 🤦‍♀️

Sy lps bsalin.. Hospital x bg buku baby katernya dah habis.. Ni masuk hari ke 20 x sempat lagi nak pegi KK ambil buku sebab anak prolonged jaundice keluar masuk ward byk kali.. Susah jugak tak ada buku baby bila nak beurusan dgn pihak hospital ..hurmmm

4y ago

Sis rq ja sllu .. takut jadi mcm sya .. pindah negeri org drg ragu² anak dpt suntikan penuh ..

Anak sy lhir 2014 pun guna krts cmtu kaler pink.. Nurse ckp xckup bku ms tu.. Redha jela.. Hihi.. Nk jga pun pyah sbb tiap xkali check up kertas yg kpil2 berpusing2.. Nmpk mcm messy cket bila mkan tahun ke 6 ni..

4y ago

Ha'a.. Cuma krtas pink glossy paper n bkn kertas biasa.. Kertas biasa tu checkup dia stapler sekali mmg nmpk xtersusun lepas mkan thun..

Knpe x ada bku knak2?nie zaman sy adik brdik kck dlu pki kertas cm nie..rs ye skg x ada kk yg guna krtas..tp x taw la kot x ada stok kot..pelik jgk

4y ago

Mmg xda stok sis .. asal bklnik rq buku dia ckp habis smpai umur anak 2thun ..

Kalo ikut ni buku y kawasn kurng maju, mcm daerah, ank sy dh drjah 1 msa pakai ni...bila beslin kt ptrjya dpt buku, senng skit...

4y ago

Memng la kalo kt kg...

Buku ank ni penting sbb kena pakai masa nk dftr ank darjah 1 nanti..kalau pakai kertas je blh tahan ke nk simpan 6y?

4y ago

Tu laa .. tahun depan nak dftr darjah 1 daa .. Masih guna paper ney ..

Rasanya masa sya kecik2 dlu ada lah tengok kertas tuhh.. warna pink dengan biru.. sekarang semua buku je..

4y ago

Takpe, asalkn semua rekod ada tak perlu risau

Kertas tu dpt masa adik sy lahir tahun 1995. Skg anak sy pki buku. Tak de pulak dpt kertas

4y ago

Ye ke?kene jaga elok2 la..

😅😅 sabar jela kan. Adoi. Nak jaga tu kene letak dalam fail keras.

4y ago

Tu laa .. smpai skrang letak dlm fail keras jaa ntuk kslamatan ..

Ni nk simpan smpai ank sekolah esok....tahan ke setakat kertas cmni?

4y ago

Ada koyak sikit daa sis .. mmg susah nak Jaga ..