Berat normal baby

Sy preggy 33wks & berat baby dah 2.1kg.Normal ke tu mommies?Sbb doc xde ckp apa² 🥴 Dah smpai umah smlam bru check paper scan yg doc kepilkan kat buku 😅 Seram pulak baby terlebih berat.Tp sy xde kencing manis #firstbaby

5 Balas

saya pon 33w berat baby 2.33 😵 saya risau juga dr bising.. pdhal chkck up 2 mggu lalu berat baby baru 1.9.. hmm dr scan ckp semua ok.. sya kena bebel sebab hb naik 1 ja.. saya tlupa/tqk fokus la dr suruh makan maltofer berapa biji.. Die minta beli kat luar.. saya cek dalam buku dr palang ||| \ |||.. mana la saya tau mksudnya kena makan 3 biji 😌... dr bagi seminggu lagi tengok hb..😶

msih dlm range normal,sy pun baru scan 34w,berat baby 2.1kg juga,klu dktor tak ckp apa2 ok je,sy last2 ni lepas scan mmg rajin bertanya pula,klu doc bising mmg tak normal la berat tu,dia akan bg nasihat n tulis dlm buku,

Selagi doc tak kata apa² pasal berat baby in sya Allah okay. Masa check up mommy boleh tanya pada nurse adakah berat tu okay. Since mommy ada rasa ingin tahu kan.

sy refer kt sini je sis. as long as dlm range tu,its normal. kalau xnormal,besar/kecik janin,doc akn inform & bg refer letter ke hospital besar

Klu dktr tak cakap apa2 means ok la tu. Apa yg nk ditakutkan? Mmg purata berat bby perlu 2kg keatas bila masuk 30w+