Gdm On Insulin

Assalamualaikum nak tnya pngalaman ibu2 yg prnh gdm insulin boemh la ajr mcm mna cara cucuk insulin di bhgian perut.. Sy da jumpa kaunseling farmasi tapi sy x sbrpa fham dia ckp sbb yg bgi kaunseling tue bbngsa cina dia ckp melayu tpi x sbrpa nk pndai so sy kurng fham skit ....?Klu cucuk area perut bhgian mna je yg sesuai untuk ibu hamil..?? Sy cucuk insulin time mlm je sblum tido sbnyk 6 unit... Klu mlm jam brpa sesuai ya untuk cuck insulin.. Tq sudi jwab..

8 Balas

Cucuk kat paha pon xpa ...xdak masalah 😁 wajib cucuk tiap2 mlm seblom nk lena