GDM on diet and insulin tapi

Mommy’s semua.. sape ada pengalaman ea GDM on diet plus on insulin tp bila pagi bacaan dia naik 5.7-5.9 kenapa ya? Sbb sy sgt strict on diet gula dh almost 4 weeks xamik, nasi pun sy amik suku.. sejak cucuk insulin bacaan pagi sy teruk, sebelum ni 4.7-5.0 lepas cucuk insulin bacaan gula sy makin teruk sebelum mkn pagi saja teruk, lain2 tgh hari or mlm semua normal.. ada pengalaman x? Sbb nk check bsp 13.6 ni tkt sangkut pulak..#pleasehelp

1 Balas

kurg pasti yg tu. tp bila stop makan malam ya? kdg kan kalau trlalu lama lapar pn xboleh ..nnti akan spike

11mo ago

Sy stop mkn malam dlm kul 8 cmtue Pastue sy makan snack epal hijau slow2 Sebelum kul 10 sy minum air masak N cucuk insulin.. ni rutin sy setiap hari