bsp

Sy nk tnye brapa bacaan tinggi yg kne cucuk insulin?sbb dr sllu ckp klw bacaan still x normal kene cucuk insulin tp smpai skrg x cucuk2 pn..sape yg ada pngalamn blh la share yek

2 Balas

Ok sis xkne cucuk insulin..Sb klu sye xnk kne cucuk insuliN n biar gdm.Cntrol..Sb nty risiko bby lpas bsalin..Sllunya 7ketas xslap bsp..sye lau boleh nk gdm terkwal xpyh cucuk insulin..Sb kcian kt bby nty..Kne thn dlu sis..

biasa nya klo buat bsp 2x atau 3x xcantik baru insulin.. tp kena duk ward lah untuk stabilkn gula dulu.. klo xstabil baru insulin.. klo stabil xinsulin...tp tengok keadaan jg..