Tak ada selera makan

Assalamualaikum nak tanya apa perlu saya buat saya xde selera nak makan berapa hari ni saya xde makan nasi ? sy risau kan kandungan sy Makan je muntah makan je muntah tgk je nak muntah apa lagi makan ? Apa perlu sy buat? Kandungan sy masuk 2 bulan dah hari ni sampai bila sy akan rasa mual2???

44 Balas

Sis tray mkn buah-buahan mgkin ok sikit.tray mkn makanan yg berkuah sikit mcm mee atau bihun sup.sy dulu mcm tu jgk sis.nasi langsung x boleh mkn.atau sis mkn roti ke utk tambh tenaga

Makan kurma sis. Minum air byk sebanyak mungkin. Kalau dh muntah makan roti sekeping pun jdi. Jgn biarkan perut kosong. Sy pun begitu. Fikir yg baik2. InsyaAllah semua akan okay.

As long makan je sis walaupun muntah. Saya pun mcm tu dari week 5 sampai masuk 4bulan. Muntah je lepas makan. Tapi tak nak bagi dehydrate saya makan tembikai dan minum air barli

Saya pun mcm tu jugak sis... tak ada selera makan langsung.. minum air jee.. allahu😭..makan buah tembikai muntah balik.. mkn pun n biskut2 je.. harap2 mommy2 semua kuat ok

Sama la mcm sy mse awal pregnant hri tu...smpai kluar msuk ward bape kali..mnum air pn muntah...smpai xtau nk mkn ape da..bile muntah smpai skit2 bdn..duk trbaring je..

sye pon normal..Dua kali mngdung mcm tu bila 3bulan kebwah..Mkn.Ape2 pon clalu..Try mkn kurma dan air suam2 jew..Okey sikit..Ubt pon kdg2 boleh muntah blik...

Sma laa saya masuk 2 bulan lebih saya trlampau kuat muntah makan muntah harum yg tak suka muntah, smpai berat badan saya menurun saya pun risau 😭

Awk makan kekacang, sayur2, buahan2.. Atau pon buah prun? Jus buahan2.. Awk cuba pilih yg mana awk rasa blh awk mkn.. Kesihan Kesihan awk N baby..

Try gantikan sumber karbo tu dgn roti & sunquick sis. Try & error. Saya dulu pun mcm tu juga sampailah 5bulan tak dpt makan asyik termuntah je.

Sy pun sama, dh 9 week still xde selera nak makan,,, tgk nasi nak muntah jee,,,tlg doakan sy dan baby sihat selalu,, aamiin😌 #FirstBaby