Bolehke x makan sgt masa usia kandungan 7 minggu.

Saya kurang makan. Kadang2 perut bunyi tp sy x nak makan sebab x de selera. Sy takut tapi sy rasa mual & nak muntah & xde selera nak makan

4 Balas

kena mkn jugak at least bubur nasi. sy dlu pun mcm tu. kesian baby nnti xdpt apa2 nutrien kalau ibu xmkn apa2. mak sy pesan at least mkn bubur nasi letak ayam ke ikan ke. sejam satu dua suap pun okay. letak je mangkuk bubur tu dkat dgn kita.

sis dah bukak buku pink?klinik akan ngi ubat utk tmbh selera mkn. tak baik utk tumbesaran bayi lagi² di awal kandungan sekiranya sis tak mkn..cuba n terus cari makan sesuatu sampai sis tahu apa selera sis..😄

cuba makan makanan manis masam utk naikkan selera. saya pun mcm awak, kdg2 tgh makan pun tetiba rasa mual, saya minum jus oren ataupun yogurt drink utk hilangkan rasa mual.

kene makan jugak..makan buahan pun ok