Tak suka nasi

Tak suka bau nasi atau makan nasi termasuk bubur???Bukan tu je ikan sayur semua xnak masuk..2 bln lebih baru xde selera makan..asyik nk muntah je bila paksa makan..buah2 je bleh makan..bleh ke makan roti ,oat?

14 Balas

Sy dr 5minggu dh xde selera mkn. Loya tp x muntah. Skrg dh 10mggu. Berharap 2nd trimeseter ada la selera mkn. Nasi, roti biskut sume x selera. Bau2 mskn pn sy nk muntah. Bua nasi lemak pn sy dh x boleh. Klu mkn pn mmg paksa tp x pernah habis. Nasib baik jenis2 mee sy boleh mkn lg. Itupn paksa jgk nk habiskan. Berharap sgt 2nd trimester ni ada perubahan. Xlarat dh bdn ni tahan rasa loya.

sama sis. masuk 3 bulan bau nasi tk boleh. makan nasi ja muntah. semua makanan fav lgsg tk boleh masuk dah. ni dh masuk 4 bulan. still usaha jgak makan nasi walaupun sikit. sbb berat turun

Sama la.. Saya pon masatu stat 5bulan baru boleh mkn... Masa awal2 mmg tk boleh nk bau mknan2 tu.. So sy just mnom air milo n mkn roti + buah buahan.. Spaya ada tenaga

Mkn je ape yg bole masuk kat tekak sis..janji kite ade mkn..sy dh masuk 2nd trimester ni pun mkn msh memilih..bau lauk2 nasi semua tk bole

Sya baru je boleh masak boleh makan kalau tidak makan muntah mkn muntah Smpai takut nak makan 😔😔

Boleh takde masalah. Asalkan makanan berkhasiat, cuba lah makan sikit sikit tengok boleh terima ke tak

sy nk msk 3 bln..sblm ni loya je..skrg dh muntah2 plak..bertabah je..hrp2 pas ni ok lh..

Kalau sy dlu doc ckp makan sahaja apa yng bleh masuk kat tekak

Sy jarang mkn nasi. Biasa makan bihun, dan roti saja. Dan buah juga.

5y ago

Now dah 7 bulan mommy ☺

Makan je apa yg boleh.. roti, oats, buah semua bagus...