Mabuk hamil

Assalamualaikum n hi..mommies nak tanya selalunya mggu ke berapa mabuk hamil hilang..de ke sampai ke bersalin baru hilang🥺

31 Balas

ikot atas badan masing2 awak. setiap mommy tak sama pembawakan dia. ada yg mengalami alahan sehingga bersalin. ada yg mengalami alahan masa tremister pertama ja. ada yg mengalami alahan start tremister ke2. bersabar ye mommy. itu la pengorbanan kita sebagai ibu2

7mo ago

betul.. sy tremister ke 2 Ni pn msih alah teruk.xblh mkn smua

Bergantung sis. Tapi average ibu2 di luar sana usually mabuk hamil akan habis dlm minggu 11,12 mcmtu. Senang citer masuk 2nd trimester akan habis. Ada yg habis awal skit dari minggu tu ada yg lmbt skit. Lmbt byk pun ada

Saya alahan sampai bersalin 😂 sampai week 15 camtu muntah teruk takboleh makan pastu slowly elok balik boleh makan tapi lepas makan jadi loya. Setiap kali lepas makan. Sampai beranak 😂

Ikut badan masing2… saya awal pregnancy mmg makan ape je smua akan muntah balik. Pastu masuk 15w camtu hilang tp kejap je. Bila 20w start balik makan je akan muntah lagi balik pastu smpai skrng

ikut orang jugak. ada yang sampai bersalin masih mabuk lagi. saya masuk 21w masih loya/muntah lagi pagi pagi. makan pun memilih, itu tak boleh, ini tak boleh. sabar ye. enjoy the moment😊

Saya masih lagi ada alahan muntah2 dan tak boleh bau perfume. Kandungan dah 12 minggu. Harap2 dapat bertahan lagi, InsyaAllah. Banyakkan berzikir dan minta Allah permudahkan segalanya.

saya dri sebelom tau preg sampai 12week cmtu bru hilang alahan😄 kalau time ade rasa nk makan tu baik makan je jgn tahan2 kalau perut ksong nnti lagi teruk muntah2☺️

sy klu terasa nk alahan sy mkn buah orange, dan sy xbg perut kosong, sbb perut kosong angin cepat masuk jd lg senang dpat alahan...alhamdulillah dpat membantu..

Depends. Lain orang lain timing. Takleh buat apa sis. Enjoy je your pregnancy journey. Tak lama, jgn lyankan sangat. 9bulan ja ☺️ masa berlalu cepat

alhamdulillah saya stop mual masuk trimester kedua, baru hilang mual2. cuma alahan lain dari segi kulit sangat kering di tapak tangan ni belum hilang lagi.