Mabuk hamil

Assalamualaikum n hi..mommies nak tanya selalunya mggu ke berapa mabuk hamil hilang..de ke sampai ke bersalin baru hilang🥺

31 Balas

saya smpai bsalin mabuk lagi . setiap pagi muntah . and x boleh bau tumis² .. lepas bby keluar esok tu xd da mabuk.. tapi bby kecil walau cukup bulan

Depend pd org awak.. setiap anak pun berbeza² Sy dekat 3 bulan lebih, mmg rasa lambat masa berlalu. Ada yg teruk sampai masuk hospital

Sya start alahan dari week 6 sampai 11 week.. week 12 ni ok sikit dah cuma memang kadang2 petang tu ada mual sikit tapi makan ok dah 🥰

saya loya sejak tahu ngandung sampai 4 bulan lebih, kadang tak muntah pun tp loya tu la manjang setiap hari. apapun enjoy the moment

sy 4 bulan bru berkurang muntah² tu. skrg 5bulan+ masih tak boleh bau tumis² / ayam semua tu.. auto mual😅 ad msa muntah jg.

Saya hilang mabuk hamil msuk 12weeks. Lps 12weeks mkan xingt dunia dh. Sebat semua. Alhamdulillah kencing manis xsangkut

sy sampai 3bulan je alahan truk.lepas dr tu kadang2 je kjap rasa mual loya..tp xseteruk 1st trimester

sy 4 bln bru hilang.. tp skrg 38w dh....dy jd srupa awl mngndung plak... 10x mkn... 5x muntah blik

atas badan..mcm sy anak pertama xde langsung alahan..ni prgnan yg ke 2, ade sikit je alahan...😅

sya xda la muntah2.. tapi selera makan tu mmg hilang la...tp masuk 4 bln... selera dh okeyy