share pengalaman, nak baca 🥰🥰❤️

hai mommy semua, boleh share tak pengalaman mabuk semasa hamil start dari berapa minggu, dan selalunya hilang rasa mabuk minggu ke berapa eh? saya dah tak larat dengan mabuk ni, nak makan nasi pun dia muntah balik, asyik nak baring je, bangun kejap rasa nak pitam 😭

6 Balas

Alhamdulillah, anak pertama anak yang cukup senang. Mabuk 2,3 hari je lepas tu aktif mcm org tak mengandung... Skrg preggy anak no 2, mula² tu tak tahu saya dgn husband siap pi hiking lata medang dkt kuala kubu.. Balik hiking jadi makin tak sedap badan, sy pon buat upt naik double line.. Pi scan dah 8 minggu, dah nampak heartbeat baby.. Mula dari situ lah alahan teruk, apa pon sy tak blh bau.. Suami mandi pakai sabun pon kena marah, sy cuma blh bau sabun mandi anak sulung saja, johnson baby tu.. Masak apa jenis pon x blh... Bau minyak, bau menumis, bau segala jenis bau xblh kecuali bau sabun anak... Suami lah byk bantu, masak basuh baju apa semua... Dia suruh sy duduk dalam bilik tgk movie ke apa ke sampai dia settle masak dah xde bau dlm rumah, baru dia suh keluar makan... Alahan sy berterusan sampai 17 minggu... Sy preggy skrg 18w2d.. Skrg ni je saya dah ok sikit, blh masak semua.. Cuma sy kerap sesak nafas je..

2y ago

Sy pregnant no 1 ngan 2 Alhamdulillah xde alahan..

alahan start tau peknen n berkurang nk masuk 5 bulan..n dtg blk 8 bln alahan tu..kire dlm 2/3 bln je y blh horrey2..pastu monyok blk

start alahan pregnant 8 minggu sampai 15 minggu. tp alahan tak teruk sngat. alahan dtg waktu petang je. waktu pagi ok pulak.

Mcm saya, sah pregnant 6 minggu kt klinik dgn doktor. Tp alahan start dr minggu 8 sampai ke minggu 24 😂

sy kalau mabuk pregnant mmg xboleh duduk sorang. kene stay dengan mak. 😂

sy alahan dri 6 week sampai 18 week..