perkembangan baby

Assalamualaikum morning onty onty baby QOYYUM 4bulan dh pandai gelak main tiarap sndiri then klu pegang mainan terus terlepas nangis kuat sgt kdg smpai sdh nak pujuk baby onty2 MCM mna???

perkembangan baby
5 Balas

anduu ba . 4 bulan bgini pandai merajuk dah ahh.. kalau begitu kena sayang2.. pujuk2 lah kan.. mcm sy, sy bagi saja apa dia mahu. kalau belum masa untuk buat aktiviti lain. kalau betul2 perlu tidur biarlah dia pegang, kita jalankan saja misi menidurkan dia.. hehehe

baby 4 bulan dh pndai experiment sis. dia akan try & error jnis nangis dia yg mcm mne ibu abah dia akan respond cepat. mgkin sis boleh try ckp2 dgn dia dulu smbil usap2 tubuh dia. tp jgn dukung lg. 5min xhnti nangis, sis boleh dukung

sebijik pergai anak sy 4bulan dh klu merajuk lmbt angkat dio nangis jenuh nk pujuk mmg mkn msa nk bhnti ngis, so kami dh fhm pergai dia klau dia dah bnyi2 bosan tutrus angkat klu x jenuh laa nk memujuk.. 😊

Pn dah cuba alihkan perhatian baby? Maksud sy, katakan baby main rattle dan terlepas. Bila ank menangis, cuba pujuk dgn cara ajak baby main mainan yg lain. Sy pernah buat dan Alhamdulillah menjadi

alolo..comelnya baby❤