Baby 4bulan tidak pegang mainan

Baby boy 4bulan tk berminat nak capai mainan. Kalau letak kat tangan baru baby gengam. Normal ke ibu? Ada yg pengalaman mcm ni tak? Kalau ada bila baby ibu berminat nak pegang mainan? #firsttimemom #pleasehelp #bantusharing #firstbaby #ingintahu

2 Balas

sme.. ape yg sye buat, sye sendri yg amek tgn dye n capai mainan tu utk dye.. skg dye da bley capai sikit2.. tp kne letak dkt2 ngn tgn dye.. dye akan amek.. klu jauh, dye masih blum bley capai lg..

1y ago

haah sama la anak kita. harap tkde ppe la. risau sebab tengok checklist buku baby umur 5 bulan dah kena capai objek 😔

Mcm anak saya, lewat perkembangan dia nak memegang. Ni 11 bulan, sebelum 11 bulan dah makan sendiri. No worries ok. Lain anak lain perkembangan tumbesarannya

1y ago

ouh yeke. ibu ada stimulate anak pegang apa2 ke utk dia minat pegang? thankyouu ibu for your support 🥰