Baby belum pandai pegang mainan

Baby sy dah 4 bulan tapi blm pndai pegang mainan. Tangan dia asyik nak genggam je. Kalau bagi mainan suruh dia pegang dia kejap2 lepas. Dia mcm tak tertarik nak grab apa2 kecuali puting & kain lampin dia 😅 mcm mana eh? Risau sgt #1stimemom #advicepls #firstmom #pleasehelp #bantusharing #ingintahu #firstbaby

8 Balas
 profile icon
Tulis jawapan
TapFluencer

Benda Tu normal...ibu kena bersabar ya...Sama mcm anak sulung sy...lambat meniarap, lambat jalan n lambat nak grab mainan....tapi skg dah ok...cerdik n aktif....Semua baby X sama....kalau ada org ckp yg anak Kita ni slow, jgn layan...

6mo ago

Ye sis. Dia pun blm nak meniarap ke apa. Tapi dia dah boleh ajak main je. Ikut mood jgk klau nak gelak2 🤭 cuma risau jgk kdg2 sbb tgk baby org lain cepat je. Tq ya mummy

normal.. setiap perkembangan anak x sama ibu.. anak sy suka main kain batik sy pakai lalu je tepi dia tarik lh😆klau sy tgh lipat baju dia meniarap pastu golek meniarap pastu bergolek sampai dkat kain sy lipat dia tarik 😑😁

6mo ago

Ye sis. Dia suka tarik rambut pulak. Dah la rambut tgh dlm fasa gugur. Skli tarik segenggam rambut d tngn dia 😅 tq mummy respond

TapFluencer

Ambil masa mommy. Cuba banyak² kali. Budak kadang memang macam tu. Kadang nak remote la. Mainan dia tak nak. Tapi bila dah besar nanti dia faham dia main je

6mo ago

Dah cuba tapi skjap lepas skjap lepas mcm tu je. Tapi bgi kain dia nak pulak 😅 rambut mummy dia ni pun dia nak tarik

normal puan setiap budak x, sama ada cepat ada lmbt ank saya hmpir mk msuk 4 bln pon blom reti pegang lgi meniarap pon belum lgi leher pon masih lmbut2 lgi

6mo ago

Sama la sis. Blm pndai meniarap jgk 😅 nak bawak kluar pun susah sbb jnis meragam. Dia kuat tido tak sis?

normal..myb mata dia belum nmpk colour sepenuhnya..yg dia ingat cuma bau, bau ibu,bau kain,bau puting..

6mo ago

Yeke. Baiklah sis. Tq ya. Lega sikit

TapFluencer

normal .. anak sy pun baru nak belajar pegang mainan.. baru 3bulan..

6mo ago

Okay sis. Bukan apa, kdg risau je tgk baby lain cepat btl dorg pnya perkembangan

Normal, yg penting dia dah pandai genggam..

6mo ago

Baik. Terima kasih respond 🥰

normal

6mo ago

Baikk. Terima kasih