Pandai berdiri tak pandai tiarap lagi..

Perlu ke sye risau,baby sye 3 bulan kaki dh kuat nk berdiri tapi kebolehan meniarap mcm x pandai lagi... ?#firstmom Nak latih tiarap dia keraskan badan..tapi berdiri dia nak... Cmne eh?

6 Balas

Sama je anak sy pun kaki dah kuat nak berdiri aje..mula sy risau leher dia xtegak kuat lagi, rajin² buat tummy time sekali tu dia dah boleh tegakkan kepala masa niarap, cuma kdg tu dia malas/penat nk tido.. Ngereng pon dia xpandai sblum ni, keras badannya kejung 🤣, lately dh boleh ngereng nak belajar tiarap pulak.. slow2 xpe lain budak lain perkembangannya, tummy time bila dah kenyang dah sendawa tunggu masa nk tido balik pun boleh buat sekejap2..

banyakkan tummy time. boleh search kt ig/tiktok aktiviti utk umur 0-3 bulan. kena slowly pusing badan dia sambil bawa mainan ke kiri/kanan. boleh tgk ig ni: https://www.instagram.com/reel/CmIADYZKfAE/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

tak apa.. slow2 boleh kerapkan latihan tummy time.. sy banyak tengok kat utube & bace blog google cara sesuai buat tummy time. #firstbaby juga 😁

😄😄😄😄😄 Apa lagi mommyyyy TUMMY TIME!!!!!hehehe❤️🌹 takpe nnt lama lama ok la tu kalau di train harihari👌

1y ago

tummy time sesuai waktu dia active nak bermain.. sis punya baby bila waktu aktive dia? nnt bila dia aktive... senang tummy time sambil main aktiviti dengan dia.. elok utk brain development juga...senang nak train juga... kalau nak train lepas nyusu... atleast tunggu 15 minit ke.. supaya susu tu hadam dlu and perutnye pun dah ok... if boleh.. baring kan dia biar dia golek sendiri.. kalau punggung nye berat😂😂😂 sis tolong baby skitskit.. sembang ngan baby.. "haa mcm ni pusing sayang..." 😂😂😂😂

takyah risau, perkembangan baby lain2x, lagipun baru lagi.

kerapkan tummy time je.