Pampers Newborn

Assalamualaikum mommy², boleh share tak jenama pampers mana yang ok utk newborn?

27 Balas

Yang murah pun tak apa sis, sebab newborn kerap berak. Satu hari dlm 7-9 pampers pun boleh. Beli pek kecik dulu, kalau nampak tak serasi tukar yg lain pula. Saya suka drypers wee wee sebab x mahal sgt and ada indicator kencing tu, senang nak monitor.. Awal2 ni kena byk monitor kencing baby byk ke tak.. Since kerap berak, kadang tak pasti die dah kencing ke belum kalau tak ada indicator tu..

kalau NB , sya guna drypers weewee dry ( pek biru ) kalau yg drypers classic ( pek kuning ) x best sbb sllu bocor . lps dua mggu tukar ke saiz S , sya guna Genki. harga murah, tebal dan x bocor. slps sebulan tukar plak ke saiz M , sya guna brand whopee & petpet.. setakat ni mmg ok dan sesuai dgn baby sya.

Pet - pet new born / drypers wee wee cutting sesuai utk baby 3kg. Harga sesuai dgn bajet kami. Sesuai dgn kulit anak kami. Tak pernah bocor. Mamy Poko cutting lebar, bocor dibuatnya. Apa yg pasti, tukar diaper setiap 4 jam atau berak.

sis beli jer saiz newborn try & eror sbb stiap bby berbeza. kadang sesuai ngn baby org belum tentu sesuai ngn baby kita lgpun pampers newborn kena tukar setiap 3 hingga 4 jam untuk elak dr baby dapat ruam. mahal @ murah yg penting baby selesa

better pakai huggies..hrga berpatutan dgn kualiti..ank sya sensitif kulit pakai,xda masalah..x mudah bocor,lembut n kemas shja..lgpun baby kerap berak msa newborn so,,takut cepat beruam..so kena cri pampers sesuai hrga n kualiti..

Huggies lembut harga pn tk mahal sgt. Mamypoko pn ok kemas tp mahal sikit je dari huggies. Drypers wee wee dkt anak saya tak ok, cpt bocor pstu texture keras tk best.

kalau limited bajet,pkai je petpet. bli skit dlu. kdg2 tkot xsesuai dgn kulit babym so beli yg murah dlu. kli ok,teruskan. klo xok,blh belu brand drypers,mamypoko,genki

1y ago

Allahu. typo tak mandang 😂

Saya pakai huggies drypers terus elok.. smpai skrg anak dah 2 bulan masih pakai jenama yg sama tak pernah cuba yg lain lagi sbb tgok anak serasi🥰

sis drypers wee wee dry tu ok sbb dia rendah sikit jadi tak ganggu tali pusat baby, igt tali pusat baby kna letak luar lampin..