20weeks scan melintang/ menyerong

Assalamualaikum mommy semua, tumpang tanya, normal ke pregnant 20 weeks tapi baby kedudukan menyerong / melintang? First baby so risau hati kita ni bila doc cakap macamtu ??

12 Balas

Jangan risau sis. Nanti boleh terganggu emosi sis. Banyakkan berdoa ye. Doktor dan misi saya selalu bagi kata² semangat walaupun kadang resultnya cuma cukup² makan je so saya pegang cakap mereka. Baby akan pusing bile sampai masanya. Saya 33 weeks baru baby pusing. Mula risau jgk sbb check up 31 weeks baby still tak pusing. Now dah 38 weeks dan tgh sarat. Enjoy je your prengnancy moment ❤

normal lha sis , doc pon ckp normal sbb skrg baby tgh berpusing pusing so kedudukan dy akan berubah ubh , sy pon ms 22 weeks scan baby melintang , nt 28weeks br scan balik , cuma doc ckp make sure 37weeks nt kepala baby kena dkt laluan bersalin , kalau tx da consider tx normal , semoga semuanya baik2 aja utk kita semua ya🤲

Saya haritu scan 28 minggu pun baby breech lagi. Ni lagi 2 minggu repeat scan utk 36 minggu. Tapi saya dapat rasa baby saya dah pusing dah tu. Takpe jgn risau sgt sbb awal lagi. Tapi kalau dah 34 minggu macam tu baby tak pusing/ takde tanda nak pusing tu ye puan perlu risau

Sy pun p scan mse 23 weeks bby duk transverse.. belah kanan kepala, belah kiri kaki n bontot die.. . Skrg bru 26 weeks.. nty 30 weeks baru nk scan balek tgk die dh pusing smpai mne dh.. 😅 sbb ble die gerak rasa mcm die dh oblique..

4y ago

Sy 21w. Doc ckp jgn risau.. baby still boleh pusing sndiri sbb ruang masih luas lagi 😁😁

sy scan kepala bby turun kebawah,melintang..maaf sy nk cakap 24minggu bby sy mninggal..sbb sy ingtkn melintang hal yg biasa dn ingt bby akn btulkn kedudukan semula..rupanya mmg brmasalah disitu

Xpe sis...jgn risau...sebb saya pon camtu..melintang.....mase 20week...jgn wat ape2..sebb ruang beso lg..die ngah pusing2...alhamdullilah...35 week baby da turub kebwah...so jgn riso....

Jangan risau sis, sekarang tengah fasa baby berubah2 posisi. Yg penting masa dah nak bersalin, kepala perlu dibawah. Uri di atas. Semoga dipermudahkan urusan ye. Aamiin.🤲🏻 🤗

Saya 26 w baby masih melintang jugak. Masa 28scan tgk dia dah elok kepala ke bawah. Jgn risau sgt sbb awal sgt lagi.

Normal. Ade mse nnti dy akn trun kebwh balik

Awal lagi..bb boleh pusing blik