Baby Melintang

Hi Mommy. Pregnant 36w1d bila scan kepala kt bawah. Tp sy dpt rasa posisi baby dlam keadaan melintang bila dia kick. Mana satu ye nk caye?? Mommy ada pengalaman? Area johor kena tnggu 37w bru doc decide sama ada baby melintang atau tak..

2 Balas

rasa dye sedu je nk tau kedudukan bby.. kalau bwh pusat kite, kepala bby bawah.. kalau atas pusat maknenye kepala bkn kt bwh...

9mo ago

Selalu rasa dia akan kick serentak kiri kanan dan kadang nmpak perut senget

ikut kata doktor. sbb 37w baru boleh confrim. so ada masa lagi, sis boleh buat sujud, squatting, pujuk baby..