baby melintang

35 weeks baby melintang...nanti 37 weeks doc nak scan..kalau masih melintang kena set tarikh untuk operation..siapa ada pengalaman baby melintang..boleh share tak?

9 Balas

Saya dulu anak ke 3 pun songsang(breech) punggung ke bawah..masa tu around 37++x ingat sbb dah lama..tau songsang pun sbb mil tegur perut saya senget..pi klinik swasta..doc scan kata songsang..esknya pi kk bg tau..doc scan..memang songsang..terus doc bg appoiment ke hospital..pi hospital doc chek comfirm songsang..terus bg date utk czer..memang x de pun kata na pusing ke ape ke kan..last2 ambik tarikh 8/1/11 masa tu..warded..sblm esk nak czer ..scan balik..tetap songsang ..so memang kena czer je la..

saya alhamduliah baby songsang tapi doctor tak terus nak operate, dorg set appointment untuk tolong pusingkan dulu, kalau tk berjaya baru czer. Dalam 37/38 weeks juga kot saya ke hosp untuk pusing baby, nasib baik berjaya tak jdi operate. syukur sgt, mmg dah berdebor sgt masa tu first baby. skrg dah 8bulan dah dia

3y ago

sakit x puan?

Hi sis. First baby sy dulu songsang. Smpai ke week 37 baby stil jgk xnak pusing walau da buat mcm2. Mgkin kandungan dh penuh & dia dh susah nak pusing da. Ended kena bagi tarikh operate. Pndai doc tu bg sy beraya dulu baru operate raya ke 5 😊😘

sy 29w breek,scan 31w dh kbawah elok..cek 33w still breek.skrg cek 35w still breek..2mggu lg 37w jmpa doc tgok mcm mana..ketuban bnyk doc ckp.tu brpusing²..hrap bby pusing blik la..

First baby.. Breech (songsang) melintang bukan kepala dkt perut mommy... Pujuk punya pujuk xnk jugak pusing. Then tepaksa la biat elective czer.

Cuba sis google pasal baby melintang ni. Sy penah nampak ada cara nak bagi baby pusing dalam hari2 nak bersalin. Cuba search

soalan yg sama..tapi saya baru 34 minggu..mintak dijauhkan untuk operet..doc pon ckp bnda yg sama pd saya

dah try buat sujud lama2 ? ataupun rajin2 lah bangun solat tahjud 👍🏻😍

Bnykkan sujud...