Kuning x habis2

Assalamualaikum mama2 tempoh hari saya ada bertanya mengenai tips turunkan kuning. Hari ni baby sy dah 1bulan.. Kuning masi atas 100... Nak tanya pengalaman ada x mama yg anaknya masi kuning lebih sebulan masi atas 100. Apa yg nurse buat.. Stop cek kuning atau cam mana?

16 Balas

Mommy darah apa? Baby darah apa? Kalau baby jenis darah O, mmg lambat turun kuning die even die kerap kencing berak nie. Yg nie mmg x boleh buat apa kalau darah jenis O, kena sabar je lah. Mcm kakak sy dulu2, kuning tinggi sgt2, sampai doktor decide tukar darah. Darah AB+. Tp tu dulu la. X tau skarang mcm mn. Meantime teruskn ikthiar seperti apa mommies2 lain yg cadangkan tu. Cuba pakaikn baby pampers saja dan letak tempat terang. Lpastu waktu siang buka tv suara bg kuat sikit bg baby awake n aktif sikit. Sy doakan semoga baby awak cepat hilang kuning die. Mommy stay strong okay ❤️