Turunkan kuning anak

Hello IBU2 susu formula apa yg boleh turunkan kuning baby..anak Sya 1 bulan 16 hari Masi kuning😭susu ibu pun sikit..stress PLK..sudahlah bacaan hati anak Sya tinggi😭 prolonged jaundis LGI..KLU boleh susu yg murah2..Sya org susu..

1 Balas

Kerapkan penyusuan sis, susu akan banyak bila sis kerapkan susukan anak. Jgn bgi baby tidur lama sgt, bgi susu setiap 2 jam. Bila baby kerap berak dan kencing, kuning akan turun cepat. Bole ja top up susu fm beli yg murah2 je sis, susu dutch baby tu tak sampai pun rm20. Jgn stress sis susu pn tak akan keluar kalau sis stress.

8mo ago

Baby tak sesuai susu tu sis, kena try susu lain lagi.