Kuning x habis2

Assalamualaikum mama2 tempoh hari saya ada bertanya mengenai tips turunkan kuning. Hari ni baby sy dah 1bulan.. Kuning masi atas 100... Nak tanya pengalaman ada x mama yg anaknya masi kuning lebih sebulan masi atas 100. Apa yg nurse buat.. Stop cek kuning atau cam mana?

16 Balas

mne boleh stop cek..dr akn suroh refer pakar.. meantime ur baby breast feed ke formula..if bf start bg formula more than bf..

2y ago

Campur bf n fm.. Selalu berak kencing.. Tapi tula sy Perhatian normal ke bby sebulan kuat tido? Jarang bgun n main2

boleh cuba produk nuraz dan tasneem balm set kuning... anak sy menjadi..blh cuba kt ank awk..

Klu kuning, baby mmg byk tidur. Time tidur kna bgnkan susu juga. Kekerapan susu mcmmana?

2y ago

3jam tu lama sgt sis.. kalau dia x bangun pun,sis bg je susu stiap sejam skali jgn tunggu nangis baru bgi..kalau 3jam, xdpt la dia berak kncing kerap,jauh sgt gap mnyusu tu.. dia ade kuning tinggi mmg kuat tidur dan xaktif..

sis minum air bunga then baby bagi susu tambahan supaya cpt kencing dan birak

cuba mandikan ank dgn air yg letak sirap merah sikit, ank buah sy buat,menjadi

2y ago

yer..sirap ros tu..so nanti air mandian akan berwarna merah..mcm nk buat air..merah lawan nga kuning..kuning insyAllah kalah..

Mandikan baby dgn bancuhan air teh