Kuning x habis2

Assalamualaikum mama2 tempoh hari saya ada bertanya mengenai tips turunkan kuning. Hari ni baby sy dah 1bulan.. Kuning masi atas 100... Nak tanya pengalaman ada x mama yg anaknya masi kuning lebih sebulan masi atas 100. Apa yg nurse buat.. Stop cek kuning atau cam mana?

16 Balas

ank sy mndikan dgn daun belimbing buloh petua org tua2. lepas tu ank sis bf ke? byk x susu kalau susu sikit campur dgn fomula milk insya allah cpt turun. sy guna enfalac A+ serasi dgn ank cpt turun kuning dia. lactogen pun bagus org ckp.. bg setiap 1-2 jam.. lgi kerap dia berak kencing lgi cepat kuning turun. jgn letak ank dlm ruang sempit mcm dlm bilik.. letak tempat cerah mcm ruang tamu.. ibu pun sama mkn kena pantang.