Berpantang

Assalamualaikum. Maaf.. sy nak tanya ada tak sapa2 kat sini yg berpantang sendirian hanya suami je yg jadi pembantu semasa proses berpantang?? If ada.. boleh tak akak2 yg dah pernah berpantang sendiri sharing2 pengalaman masing2 ?.. rajin bertanya tak salahkan ?.. sy ni bakal2 bersalin anak pertama..InshaaAllah ❤️.

2 Balas

Dlm 3 hari suami ada rumah lepas admit, suami bantu. Saya bangun awal panas tungku, pastu bertungku masa anak tido. Letak dekat perut. Dapat dlm 2 kali. Paling bnyk 3 kali pagi. Pukul 8 lebih bagi mandi baby sendiri tapi saya bg susu puas2 dulu. Sbb selalu lepas mandi nanges lapar. Atau pon, Agak2 cuaca dah panas sikit. Lepas tu jemur baby kat cahaya sikit, utk Vit E. Elak kan kuning. Kalau suami senang dia masakkan lauk. Kalau x saya buat sendiri. Masak simple2 je. Ikan bakar, lada hitam, sayur sawi air. Dia handle anak2 lain2, basuh sidai kain,kemas rumah. Rumah sy x kemas sgt. Lantak lah dulu. Tapi alhamdulillah saya dah biasa train anak2 kemas rumah walaupon umur anak2 kecik2 lagi . Jadi x serabut sgt. Pastu petang selepas asar tungku lagi. Mcm tu je lah.