Berpantang..

Share pengalaman berpantang boleh ?? Ada tak mommy2 kat sini yg berpantang sendiri ?? Sbb kemungkinan sya akan berpantang sndiri lepas bersalin nanti... Ada galakkan tak utk berpantang sndiri ??

2 Balas

Sy ank ketiga pantang sendri. Ank keempat ni pon insya allah pantang sendri. Sis kna prepare mental dan ilmu berpantang. Suami kena banyak main peranan. Maknanya suami kena jenis yg nak buat. Kalau semua nk harap kita, sis yg teruk nnti. Kalau suami buat xsempurna, sis pejam mata ja. Contoh bg pakai baju biru seluar hijau..msk terlebih garam..sidai baju asal sidai.🤭 tu pengalaman sy la

4y ago

Akak beli set param, pilis, tepel brand sariayu. Ubat makan beli phytonatal. Kalau boleh mnum air ubat beli la skali akar herbanika. Mcm akak xbeli sbb xboleh nk telan. Minyak beli minyak nr. Utk mndi beli yg pack2 xkesahla brand apa pon. Nmpak sikit tp dekat 200 gak harga semua ni. Beli sikit2 tiap2 bulan. Baru x terasa sgt 😉

Bole nk berpantang sendri tp mental kene kuat sis sbb kita masih sakit bru nk recover n dgn baby kita xtaw bila dia nk meragam apa sume

4y ago

Sy berpantang kat umah mak tp both my parents still working so kira cam sendri gak la 😅 makanan n urut sume amek servis berpantang tu... Bru lega sket ada org tlg siang tu especially part makan n urut sume tu la..