Darah nifas

Assalamualaikum , maaf mengganggu.. Boleh sye tnya soalan brkenaan darah nifas ke? Nurul bru habis brsalin skrg dh 46 hari.. Cuma soalan sye smlm sye dh mandi wajib sbb cecair keluar dah brwarna putih, sblm tu warna kuning cair.. Hri ni bila check warna coklat mcm nak merah balik.. Adakah tu tanda nifas belum habis atau darah period

2 Balas

nifas max 60 hari. kalau darah awk dh berhenti dn slps 2 minggu turun semula, dikire period. bawah dari tu masih nifas

Waalaikumussalam wbt Darah nifas 60 hari awak… kalau lepas 60 hari baru dikira periodz…