Wrna darah nifas kembali merah

Nk tnye,darah nifas yg mula2 sekali keluar lepas melahirkan warna merah menyala kan maksudnya mcm darah segar tu... Lepastu dia beransur2 jadi warna coklat lepastu jd warna coklat kuning2 cair tu .. Okey,nifas sye dh bertukar jadi warna kuning2 tu selepas 2minggu and sikit je.. tp td pagi ni,nifas sye kembali jadi warna coklat maroon dan boleh kata banyak jgk la cuma x penuh la 1 pad..lebih banyak dari yg warna kuning2 tu.. Normal atau tanda2 nk tumpah darah tu ya? Sye x de rasa sakit perut ke apa cuma kadang2 berdenyut kt tmpt jahit tu je... Kalau merujuk gambar,sye drpd no 1,melalui no 2 sekejap terus ke no 3 lepastu skrg dia kembali ke no 2 semula..normal ke tak ya??

Wrna darah nifas kembali merah
9 Balas

sy minggu ke 3 jadi mcm tu xsilap. nifas mcm dh nk stop sbb dh sminggu kluar coklat sikit2. tetiba bocor smpai ke seluar. 2/3 pad maternity jgk la full fresh blood. penuh sepenuh2 nya. risau ingatkan tumpah darah ke ape. kelam kabut mkn obimin ntuk tmbah darah balik. tp sy xda la keluar ketul2. mmg dari awal xpernah pon keluar ketul2.. tp ok je kakak sy ckp tu mmg drh nifas tu. lgpon sy masih bertungku time tu..end up okok je xda apa2 yg xelok. nifas sy yg kuning2 tu smpai hari ke 60 jgk la...

Awak, saya bukan nak takutkan tau. Tapi macam experience saya. 14 hari tu saya dh koko darah sikit2 je. Demam tak, sakit pun tak. Time ni dah happy dah. Tiba2 darah merah balik mcm no 1/2 jugak. Tak penuh pad so saya mcm buat relax je. Lagipun saya sembelit. Pastu fikir time tu mungkin sbb gerak banyak. Sekalii... Keluar seketul part of uri. Saya rasa kan better sis snap je gmbo pad, send dkt nurse tnya balik. Nurse tak marah tu tanya je.

2y ago

Yup. Bnyk possibility. Saya pun luck je benda tu keluar sendiri. Kalau tak sampai kesudah saya taktau ada sisa2 lagi. Takpee.. Semoga mummy baik2 je okay. InshaAllah

Normal tu.. Hari ke berapa dah? Darah nifas yg no 2 tu boleh keluar on off sampai day 60 tau sis.. Sy pun risau juga ni tapi nurse ckp biasa la tu kluar on off asalkan tak banyak mcm gmbr no 1 tu.

2y ago

* makin

saya pun jadi sama macam awk. saya dah hari ke 25 tiba2 keluar darah merah padahal sebelum ni dah macam nak kering. normal je kot rasanya

2y ago

saya hari ke 27 ni..tulah,hri tu mcm dh nk kering..tiba2 merah balik,terkejut la kitaa😂

sy dulu pun mcm tu. sy tanya nurse,nurse kata normal.

Sy pun mcm tu. ingtkan period ..

normal je sis :)

normal je