Darah nifas atau period?

Maaf kalau soalan saya mcm geli. Saya baru habis pantang. Hari ni hari ke 49. Darah nifas saya habis semasa pantang hari ke 30. And sye clean sampai smlm. Tapi hari ni darah keluar balik. Saya confius ni still kira darah nifas atau period? Sbb org ckp nifas selama 60 hari. Saya baru hari ke 49. Jadi confius pulak

2 Balas

Darah nifas dikira dalam tempoh 24 jam turun darah hingga 60 hari. Sekiranya darah nifas berhenti/gap 15 hari suci, then keluar darah, itu dikira darah haid.

Kalau dia stop 15hari or lebih then datang balik tu dikira period. Ada setengah ibu nifas tak sampai 60 pon. Ada 40 ada 50. Depends hormon masing2 😇

5y ago

Kalau darah tu keluar tak sampai 15hari pastu datang balik yes masih nifas sebab masih dalam 60 hari tu. Sis dah betul2 kering dah 19hari then datang balik lepas tu, kira period. So nifas sis habis awl la camtu. 😊