Darah nifas atau bukan?

Minggu ke-3 lepas bersalin keluar lendir warna kuning dalam 4-5 hari. Saya ingatkan dah habis darah nifas tapi tetiba masa nak habis pantang keluar darah merah balik sampai lah sekarang. Harini sy genap 60 hari lepas bersalin. Sy confuse itu darah nifas atau period? Darah tu keluar lepas beberapa hari sy cucuk depo. Sy dah boleh mandi wajib belum? Maaf soalan panjang sikit. #ingintahu #help #anakfirst #bantusharing

2 Balas

darah nifas max 60 hari dan kalau ada gap in between tak lebih 15 hari.

1y ago

Kalau gap tu kurang dari 15 hari, masih darah nifas.

aah dah boleh. ye, betul istihadah

1y ago

okay, sama2. semoga Allah permudahkan urusan awak