Fetal Heart Doppler

Assalamualaikum, hi ibu2..sy nk tnya alat ni selamat ke utk kita gunakan ye, mksud sy gel yg disediakn tu ok ke klu kerap letak dkt perut utk cek..kekerapan utk guna mcmna plak..nk Cuba ?

Fetal Heart Doppler
8 Balas

Sy ada beli juga. Tp bkn brand ni. Ada yg kata x boleh guna lebih dari 5 minit. So sy pkai skjap je la. Lgpun sng detect jantung baby. Dapat je terus stop dan simpan. Utk gel, sy just guna gel aloe vera je. Sbb seller x bekalkan skali dgn gel.

5y ago

Haah, gel aloe vera biasa dear. Harga RM10. Kena letak banyak sikit gel kat perut. Lagi senang nak detect jantung baby. Nt kalau sis pi temujanji kat kk, sis perati macam mana nurse buat. Dan kat mana dia kesan heartbeat baby. Kalau mcm sy, kat belah kiri. Range heartbeat 140-150. Sis boleh refer kat buku pink tiap bulan heartbeat baby sis brapa. 😊

sy pakai Okey .. gel tu mmg utk mudahkn dgr . takde gel takde dgr mende . tp sy guna aloe Vera je . kene pandai cari . takut kang dgr bunyi jantung sndri 🤣 ada berbezaan tau

5y ago

haha awak pusing² area rahim tu . bunyi baby laju mcm kuda berlari tu . sy mula² pakai pun syok dgr jantung sndri🤣 pastu sy Search kt youtube . nti ada yg ajar .

Selamat sis sbb alat ni xde radiation..lgpun bkn kita guna smpai stgh jam..2 minit pun da ok da sbb nk dengar ngan cek bunyi jantung baby je.

5y ago

Ok je sis..selamat..

This can be used on how many weeks baby? I'm 16 weeks. Can I use it?

wow...macam best je tu. cer tanya doktor untuk kepastian.

5y ago

Ok sis, nt sblum bli sy consult dkter dlu.. Heheh snang kan sis klu bleh buat sndri..tp tu la, takut jgk...tu tnye kot Ada yg berpengalaman

Tanya doktor dan farmasi mengenai gel tu. Ok ke idak.

5y ago

Sama2 😊

Bpe ye harga nye

5y ago

Dkt shopee sy tgk 50 lbih sis

da beli...bising sgt

5y ago

Iye ke..kuat ke bunyi nye