Anak Syurga Ibu ?

Assalamualaikum Ibu2 Semua.. Sy Preg Nk Msuk 32week..tp Allah Lebey Sayangkan Dia.. Dia Dah Jadi Anak Syurga.. ? ? Meninggal Dalam Perot Tp Skrg Sy Masih X Bersalin Atas Sebab Baby Melintang.. Susah Utk Bersalin Normal.. Mohon Doa Ibu2 Doakan Sy D Permudahkan Urusan Bersalin Nanti Dan Doakan Sy Kuat Berpantang Tanpa Baby.. ??

68 Balas

Wlaikmslm.sis sama dgn saya ank mngal dlm perut usia kndugan sy mse tu 28 week.ank lelaki..pgalaman saya.ank sy pun melintang.4 hri di hospital ubat paksa besalin diberi 2kli shri.jika kandugn hdup stgah je.tp jika kndugn sudh tiada 1 biji..saya bukak 1 cm spnjbg msuk 5 ubat tu smpaila msuk kali ke 6 dh doktr kata yg trakhir sbb tkut rahim pecah.mlm tu trus sy rse nk bersalin.di smping tu sy ada mnum air selusuh jgk untk mudahkn bersalin.jika tidk bersalin jgk.sy kena discharges ke esokn hr untk dtg 2 mnggu slpas tu bru oprate.smpai di labour room ada 1 doktr ni dia pusingkn ank dlm prut sy.tp dia x ckp x sure kaki atau kepala yg kluar dlu.dn alhmdulilh kluar kpla dlu.tenaga melhirkn ank yg hdup dn ank yg sudh tiada sgt berbeza sis.sbb 100%mngunakn tnaga kita.sis amal kn doa nabi nuh.slalu baca tnpa hnti.inshallah allah mudahkn urusan sis.doktr ada surh admit wad x?

4y ago

sy pun hampir meroyan .siap menangis dekat suami nk p kubur gali kubur anak sy . sbb sy rasa anak sy tdo je . tp.alhamdulillah masa semua tu

Wsalam...Moga kuat dik..dia menunggumu di Sana...akak pernah mengalami..baby meninggal dalam perut..lewat DUE sehari je...reasons kerana baby besar 4kg...and dah buang air dalam perut..bersalin seorang diri tanpa suami kerana jauh lom sempat sampai..yg hantar ke hospital mak ayah...bersalin pukul 5pg...suami sampai hospital pukul 8pagi..sampai² cari anak..lidah kelu seribu bahasa..kerana baby dah bawak balik nak di kebumikan..bersalin tanpa anak disisi...seorang baby perempuan...comel..putih..bulu mata panjang..doc cakap anak awak sangat comel...kalau dia masih hidup skrg umur dah 21 tahun...moga Dia tunggu akak di sana.

4y ago

Insyallah..redha dengan ketentuan Allah..insyallah suatu hari nanti Allah gantikan dengan yang lebih baik lepas ni...perancangan Allah yg terbaik...

sabar ye sis . sy pun baby meninggal dlm perut .37minggu . kes bp tinggi . bwk p hospital kt emergency heartbeat ada lg . smpai dpn labour room sbb nk emergency czer hewrtbeat dh xde. sedih sgt . 2 hari baby dlm perut br besalin . siap dokter ckp . baby dh xde so xperlu rushing nk keluarkan baby . sedih sgt 2 hari x rasa baby movement . takpa sis harap besabar ye . sy smpai skarmg ble ingt sedih sgt .

4y ago

ye ke . ya Allah kesian nya . kesian jugak kt baby lama² dlm perut . mcm anak sy pun dulu kecut dh dia . masa scan baby sy dh 4 kilo ble baby dh kecut dlm perut jd kecik dh . semoga awak kuat ye . nnt pape hal awk update la ye . nasib kte sama . tp awk lg kuat dr sy . awk kene kuat tau . mental yg paling kuat .

Innalillaiwaiinailaihi rojiun. Semoga tabah ya sis. Sy pun ada pengalaman. Baby meninggal dalam kandungan 31minggu. Tahun lalu. First baby.. Baby kurang gerak sy ke hospital tapi doktor ckp baby dah x ada. . Dekat seminggu d hospital baru baby keluar.. Induce ubat 3 kali. Masuk belon.. Berusaha juga normal walaupun baby dah x ada. 😭😭

4y ago

Sy doakan semoga semua urusan sis dipermudahkan. Semoga baby cepat keluar..

Takziah sis. Allah tahu apa yg terbaik utk kite. Sy pun pernah kehilangan anak first masa tue dh 9bulan, hari nak bersalin tue anak meninggal. Tapi alhamdulillah sekarang Allah kurniakan sorang anak sihat tubuh badan, comel muka. Redha sis. Nt Allah gantikan kesedihan tue dgn kegembiraan yg tak terhingga. Semoga dipermudahkan segala urusan sis❤️

4y ago

Allahuu.. Kuat lg ujian sis.. Smpai mse nk bersalin da tu.. Smge sy setabah sis.. Smge ad rezeki utk sy lepas ni...aminn

Innalillah , Salam takziah sis dan suami 😭 Sy faham perasaan sis sbb sy pernah mengalaminya .. Ada hikmah semua ni , Allah sayangkan Anak sis ..tahniah sis kerana memiliki Anak Syurga di alam yg kekal abadi disana .

4y ago

Sy faham apa sis rasa , msa ni Suami dan keluarga amat kita perlu , sis selawat banyak2 na . InsyaAllah,ada sesuatu Allah nak bagi tu utk sis dan suami diatas ujian ni

Sabar banyak2. Saya pun kehilangan anak dalam kandungan masa 33minggu. Walaupun dah hampir 5bulan berlalu sebagai ibu kita still ingat anak kita. Saya 2x induce tuk paksa bersalin. Alhamdulillah bersalin normal.

4y ago

sy pun bersalin normal walaupun baby dh xde. dokter akan usaha jugak untuk kte bersalin norrmal . sy pun hampir 5 bulan baby meninggal .

Salam takziah sis. Saya pun ada anak syurga. Saya hamil kembar tapi seorang meninggal dalam perut waktu usia 20 weeks. Sekarang masih jaga kandungan yang hidup. Doakan saya dan baby kuat hingga bersalin 🥺

4y ago

Now dah 24 weeks. Yang meninggal tu doctor tak bagi keluarkan sehingga bersalin. Sebab baby mengecut. Dua dua kembar akan keluar time bersalin nanti cuma hanya 1 nyawa yang hidup.

Moga kuat. Maaf tanya meninggal sbb HB darah rendah ke? Sbb ada kwn pn ank ye ttiba mninggal nk dkt bsalin, bby mkin besar mkin tarik byk zat dr ibu, tp kwn tu mmg xleh hadam ubat doc bg kcuali obimin..

4y ago

Yg last cek nurse ckp hb awk da naik.. Lega hati mase tu.. Tp hari yg sme bby jd kurang gerak.. 😭Tp sy ingt biasa.. Sy xg pun hspital..

Innalillahiwainnailaihirojiun. ... syurga buatnya anak awak. Semoga Allah permudahkan urusan awak nanti yer. Sabar itu indah. Di sebalik hujan ada pelangi..itu janji Allah. Kita bersangka baik yer.😢

4y ago

Anak syurga 😔 aminnn ya Allah 🤲.. Smge ad sinar pelangi lepas ni..