Buku pink

Assalamualaikum ibu2 semua.. Sy ada soalan, kalau kita dh buka buku pink di klinik swasta, perlu ke kita buka lg buku pink di klinik gov? Sbb ada yg beritahu if nk bersalin di hosp gov, perlu buka buku pink di klinik gov.. Tq ?

6 Balas

Sy buka dua2, kat kk buka buku pink. Pastu kat swasta pun buka jugak. Sbb awal2 dulu ada terbaca klu nak bersalin kat gov kena ada buku pink gov. So langkah selamat sy buat checkup kat dua2, hehe. Buat kat swasta sbb lebih detail in terms of scan apa semua tu.

2y ago

Hi sorry nk tnya, masa buat buku pink kk tu awak bgtau tak doc buat 2buku?

Xperlu asal klinik swasta tu ada ambik darah status hiv/vdrl/blood group/hep b. Kalau xda,nanti masa mau branak dkt hosp gov mereka cek lagi darah

Xperlu buka kat kk kalau dah buka kat swasta.janji checkup lengkap tiap bulan sis..nak besalin nt bawak aje buku g gov depa x ckp apa pun jgn risau.

4y ago

Boleh sis buka ja kt swasta xda mslh apa janji ada buku.xkena marah nanti

awak buka kat swasta sebab nak bersalin kat situ ke ??

Wasalam.. Tak perlu asalkan buku swasta tu lengkap.

5y ago

Aah. Sy tnya sendiri kat nurse hospital sg buloh haritu.

Xprlu.aslkn ada buku pink dr swsta

5y ago

Sbb msa sy checkup kt hospitl hritu.. Sy ad tny trus misi kt sna.. Dy ckp blh je.. Aslkn ada buku n semua lengkp mcm buku pink tu.. Jd nnti ppe senang diorng tengok kt buku tu