Buka buku pink di swasta tapi checkup di gov

Boleh ke buka buku pink di klinik swasta lepastu checkup di gov? Risau betul kena perli#ingintahu #firstmom #firstbaby #pleasehelp

8 Balas

Bukan tak boleh tapi kebiasaannya kalau cuma buka buku di swasta tapi monthly checkup sampai kelahiran di kk, kk akan buka buku pink lain. Sebabnya buku dekat kk ada 2. 1 diberikan kepada ibu, 1 lagi copy disimpan dekat kk. Setiap kali rawatan nurse akan simpan maklumat dalam keduadua buku tu. Tapi boleh cuba call kk terdekat awak & tanya.

Boleh saja saya banyak baca yg check up swasta buka buku pink di kk bila masuk 3rd trimester sebab nk bersalin gov. Nanti kk bukakan buku pink baru tp attach sekali dgn buku pink swasta. Tp lain kk kadang lain cara pula hmm yg tu kena tanya kk sis

call kk tempat awak.. terus terang je cakap kat nurse saya nak buka buku pink tp saya busy ni, saya buka di swasta ok kan? perlu apa2 tak? tp lepas ni saya tak busy dah, nak teruskan check up bulanan di kk

Boleh je, tp buku pink swasta beza dgn kk. buku pink kk details sikit berbanding swasta. sbb tu kdg nurse pndi ckp jg psl ni. tp tngk jg lain kk lain caranya.

11mo ago

Kalau swasta yg dr pakar, details jugak buku pink tu. Sebab my checkup ank first je kk. Lain semua swasta yg dr pakar. Kalau swasta yg biasa mmg tak detail

Sekarang boleh buka buku di klinik swasta terus. Tanpa pergi KK utk check up Nanti bila nk bersalin di hosp kerajaan..hny perlu bawa buku dari klinik swasta je 😊

Boleh je sis

Boleh jeee

Boleh