Scan Di Klinik Swasta

Assalamualaikum ibu2, nak tahu kalau scan ultrasound dekat klinik swasta berapa ya? Sy nak gi KK, tapi sy ni susah nak dpt cuti. Duit plak x byk, so berkira2 plak.

20 Balas

Scan 2d dekat klinik amal siti kt kl rm50. +RM20 utk growth scan. (Highly recommended) td sy pergi buat 3d and 5d baru RM95(promotion) usually dia ckp RM120.Doctor pn baik. Tny ape je semua dia bgtau. And i pnh terkena kt mediviron setiawangsa, Scan 2d je pun, rm95 . Blm masuk consultion fee xsilap rm35 kot. And total burn rm130. Explanation pun xdetail. Doktor muka ketat mcm tertelan sudu. Kalau 3D 5D kt sini xtau la berapa dia caj. Whatever it is, terpulang pd sister. Nk tgu kk pny scan mmg entah bila la.

5y ago

Xkesah pun nk kena byr mhl kalau layanan bagus. Ni tak, masuk2 je muka dh kronik. Geram betul.

Sye slalu g scan kat sonovision 5d/6d pj kelana jaya. Pergi mse hari promo, dpt la 2d rm18 Kalau detail scan +5d scan dptle hrge promo rm188 KK mmg bagus, tp ikut tmpt. Kalau ramai.. Payah le sikit dia nak fokus kat kita. Tmpt sye scan, guna scan yg lama tu. X berapa jelas gmbr scan. If pergi swasta, ada tv besar, puas hati even berbayar skit.

5y ago

tq 😊

Depands lah nak buat scan apa ya. Nak tgk perkembangan blnn selalu dlm rm45-rm90 kalau detail scan ada yg rm100-rm250 lepas tu ada 3D,4D, 5Dscan lah harga semuanya berbeza. Better call clinic tu untuk check harga sblm dtg. Diorang ok je☺️

Sy buat kat klinik fauziah ampang.. Rm50 + rm15 consultation.. Doktor pun baik, grafik semua mantap.. Pakai mesin sonographic klu tak silap.. Tp klu buat kat sono kelana jaya lg murah, rm18 je..

Better pegi skali ke swasta. Ambil detail scan. Tgok jantina sume xpenting. Yg penting detail scan sahaja. Cek tulang belakang cukup ke x, down syndrome ke x, dll. Minimum Rm 120

5y ago

Detail scan 18week to 24 week

Bgantung dngan Klinik Tu juga... Check dkat Google map area Klinik bdkatan dan hbungi untuk tnya harga yg mreka tawarkann

Poli klinik penawar rm 65.00 kt kmp melayu klaw area sentosa rm 70.00 lom +ubt2 lagi...sis bajet rm 100 klaw nk g scan

Bgantung pada klinik juga.. sis kena srvey.. cuba tngok google klinik yg bdekatan..

Klinik siti..sekali consultation 70ringgit..bole dengar baby jantung..puas hati

Actually pergi kk senang .. Depa boleh tau perkembangan 😊