Scan di Klinik Swasta?

Salam. Sy baru bukak buku pink di KK kandungan 10minggu. Ada scan tapi sbb machine lama so tak nampak heartbeat, doc siap mintak maaf machine KK purba katanya 😅. Nak tanya kalau kita mmg checkup kat KK, minggu ke berapa sesuai pegi klinik swasta utk scan 4D tu?

3 Balas

kt swasta blh scan utk tgk heartbeat, nt blh bg gambar tu kt dr kkia. utk 4d better trimester 3 utk lebih jelas.

2y ago

tula sy pon terfikir nak ke klinik swasta buat NT scan then bawak ke kkia next appt

25 - 28w. baby tak besar sangat, tak kecik sgt. just nice utk nampak muka & semua yg perlu

2y ago

aah. time detail scan boleh jgk buat 4d 5d tu. 18 - 24w. baby kecik lagi. haritu ada dgr Dr cakap baby berat 1kg lebih baru cantik buat 4d 5d

nak 2d biasa anytime 6w-40w. 4d5d 24-32weeks

2y ago

thanks sis. sy nak start buat timeline segala scan bila sesuai pegi. NT, 4D, 5D