Risaukan kandungan

Hi Assalamualaikum.. harini tetiba saya risaukan kandungan dalam perut yang dah 14minggu. Simptom loya dah kurang, perut pun masih kecil. Tetiba saya jadi fikir buruk sama ada okay ke baby dalam perut ni. Nak tunggu scan next appointment lama lagi September. Ni first baby, jadi saya takde pengalaman. Saya takde bleeding pun. Sakit perut pun takde. Taktahu kenapa tiba2 perasaan ni datang. Adakah ni instinct atau hanya perasaan negatif je ? 🙁

13 Balas

sama macam saya . waktu 14 minggu alahan dah kurang.. perut pun leper sebab saya badan kurus.. risau la jugak.. tapi takde apa pun.. selagi takde pendarahan.. saya waktu 16 minggu dah boleh rasa baby gerak.. so lega la sikit tau yang dia okey.. inshaAllah takde apa tu.. banyak2 doa.. tapi kalau ada darah terus ke hospital.. selagi takde sakit atau darah baby okey je kat dalam tu.. perasaan kite je sebab dah biasa ada alahan tiba2 takde.. semoga dipeemudahkan segala urusan