Okay ke tak dalam perut ni

Saya ni tgh tunggu hari nak pi scan untuk dengar heartbeat. Berdebar rasa hati ni selagi tak dengar. Haritu masa 5w dah nampak kantung dan nampak small dot. Tapi kita ni pregnant takde alahan, takde symptom. Breast pun tak sakit sangat. Perut je lah yg dah nampak walaupun baru masuk 7w tapi perut macam 4 bulan. Itu sahaja symptom saya. Harap harap lah baby sihat dan ada heartbeat nanti. Dulu kakak saya pun macam ni, takde symptom jadi masa awal tu selalu risau je okay ke tidak budak ni dalam perut. Sebab saya rasa kalau ada symptom tu at least ada lah bukti kukuh yg baby tgh membesar dengan baik. Rasa macam lama betul masa nak berlalu haha. #firstbaby

9 Balas

Akhirnya saya jumpe org yg sama dgn saya.. mase first scan nmpk dah.. masuk 8w ni doc suh scan lg tpi tk pegi2 sbb kete rosak.. hati dok berdebar2 je sbb xde alahan ape so xtau ape cite ngn kandungan 🤭🤭🤭 perut dah mcm org 4 bulan cmpur sekali dgn buncit sendiri lg menjadi2 kelihatannya 😁

Fikir yg baik² je puan. Baby ok je tu. Yg pntg jaga makan minum, cukup rehat dan happy². Baby pun berkembang dgn baik. Bz kan diri dgn layan movie ke apa.. Bermalas²an 😆sedar² eh dh smpai minggu scan.. Pastu buka buku.. Gitu je.

sama. saya 6w+ masa tu scan nampak kantung je. dot pun takde nmpk. tgh berdebar tunggu 13/8 utk repeat scan. harap2 nampak la buah hati dlm tu. saya pun takde symptom. cuma lapar dan ngantuk

Faham sangatt saya pun tengah tunggu repeat scan 19/8 ni mula mula tu ada la alahan lepas pergi scan haritu dah takde simptom mual mual sangat dah alhamdulillah cuma pening je

11mo ago

Sama lah kita, scan 19/8 ni. Semoga baby baby kita sihat dan membesar dengan elok. Tak sabar nak dengar heartbeat dia.

Sama dengan saya. 6 weeks haritu doc cakap kecik lagi. Datang lagi dua minggu. Perut pun tak naik. Mual pun takde. Doakan baby saya baik2 saja 🥹

sama lah...sy tggu 17ogos..huhu. juga xde alahan dan simptom just lenguh pinggang je ni

Sis repeat scan weeks ke berapa? Saya pun 7weeks ni. X tahu nak scan bila ni. 😅

11mo ago

sy baru scan 8week sbb demam teruk.. takut effect baby . Alhamdulillah nampak janin + degupan jantung.. comel je kedip2 jantung die

Ok je sy takde alahan pn 3 kali pregnant. Tak pernah fikir pulak baby xok.

Sy hritu scan 6w4d dah dpt dgar jntung..happy sgt2.. #1stbbyjugak