Makanan Tidak Boleh Semasa Hamil

Assalamualaikum / hai mommy semua.. Nak tanya Kat sini mommy2 semua ada tak yg pantang minum/makan semasa hamil.. Kita semua mmg tahu pada peringkat pertama ni kena banyak berjaga dlm makan dan minum.. > boleh ke kalau peringkat awal ni nak minum kopi atau nescafe ? sy mmg peminat kopi N nescafe

2 Balas

Minuman bercaffien boleh mnghalang penyerapan zat besi..kurgkn pengambilan tkot nti ade mslh low hb..

Kurangkan pengambilan caffein ketika hamil. Bnyakkan minum air kosong dan susu