nescafe, kopi

Masa pregnant ni pula mengidam nak minum kopi?. Minum milo x kena kat tekak. Tp lepas minum kopi sy akan minum air kosong banyak2. Ada ke yg mcm sy?

9 Balas

boleh je minum sis tp xboleh setiap hari. sy pun minum nescafe juga sbb dah bosan minum susu je tiap hari tu pun bile nak je. before pregnant mmg addicted sgt dgn nescafe tp bila tau hb low dah jarang minum sbb males nak ambi darah je tiap check up dah lah lambat siap 😂😂

mcm sya la sis,time preggy ni la megidam nk mnum neslo ping..klu bole hari² nk mnum..ada jua tnya nurse,jgn mnum masa nk mkn ubat,takut ubat tu tak dah kesan

Limit 1 gelas sehri...awl2 pregnant rtu hri2 mkn kedai sbb xleh nk msk...kje dok oder neskefe ais je...skrg ni dah 32w pon kdg2 dtg tringin mnum je

saya mcm awak jgk . kdang tekak nak rasa bnde pahit2 . tringin nk mnum nescafe . kopi 😅 skali2 mnum tk pa kot . jgn sllu

Kalau hb okey. Boleh je minum. Tpi berpada-pada. Ckup segelas sehari dh. Sekadar nak hilang mengidam.

Minuman bercaffein limit 1 cawan sahaja sehari sebab boleh menyebabkan kecacatan pada janin

boleh je..tp jarakkan dengan pengambilan ubat..😊

saya ada baca, kafien paling byk 1 gelas sehari.

Berpada2 sbb kafien boleh mengganggu hb drop