Kopi dan kehamilan

Ada ke mommy2 kt sini yg peminat kopi (kopi o/nescafe/espresso) dan masih minum kopi masa mengandung? Sbbkan doc/nurse kata boleh minum limit 2 cawan sehari, sejak masuk 2nd trimester start minum kopi balik tp selang sehari dua mcm tu. Rasanya okay je kan? Last check hb masih normal. Kalau mommy lain yg minum kopi masa pregnant smpi dh due ke masih minum?

2 Balas

boleh je mnum. tapi jgn selalu, boleh sbb kan hb low. hb tu x kekal sama. dlm masa 2 3 hari boleh berubah turun naik. and tgok jugak dgn org, mcm saya mnum nescafe ke kopi ke jadi keputihan. so kalau xde mslh boleh je mnum.

Sy mnum sekali sehari sis,,,hb pun ok 😂 tp sy mnum bila teringin ja