alhamdulillah pregnant lagi lepas 1 bulan cuci

assalamualaikum, hai mommy's prknalkan nm sy alea. sy drpda jogjakarta (ID) . kahwin dg org melaka pada 28/3. alhamdulillah perkahwinan dh jalan 7 bulan. first tau pregnant pd 21/5, jalan 9 weeks doc. kata baby jantung tkde. so kne cuci pd 21/8. after cuci sy dpt priod pertama pd 23/9 lrpas. then smpe skarang tk period. bbrpa minggu dh lambat. sy dh check UPT berkali* still negativ. lps tu pi doc. kt alor gjah dia kata sy kne sakit puan dn macam* ? dia rujuk sy pi hspital bsar melka . kt sn kene tes darah urine xray scan dn mcm* doc . kata sy baik* saja. tkde pun sakit puan . bila sy tnya doc why priod sy dtg lambat dia kata mybe mmg tgh lambat. is ok. lps tu ad hari tu sy rsa kram perut skit sgt mcm nk priod tp bila sy tggu priod still tk dtg. sy pi lg klinik P kt krubong doc. kata rahim sy tkde pnyakit apa. cuma mybe sy stress. sy mnta ubat untuk cptkan priod dia tk bagi. dia kata tkut mna tahu sy tgh nak jd mengandung nnti bahaya. dannnnnn 1 minggu after jumpa doc tu sy beli lah UPT lg. saje, sbb penasaran. dg payudra sy mmg rsa sakit bdan pun sakit mcm lain , tkak loya mual . tp sy tk brani nak berharap banyak. then pagi tu sy check. alhamdulillah tak sangka sy mmg betul mengandung . sy masih tk percaya sy check kali kedua. alhamdulillah 2 garis clear. ? sy trus je pi jumpa doc kt klinik P tu. alhamdulillah doc. sah kan sy mngandung 6 minggu. baru hilang rsa tertanya* after 22 hari lambat period. sooooo harap pregnant kali ni baby sehat, ada jantung, normal sempurna, selamat sampai hari kelahiran nanti. ? amiin. mohon doakan yee akak*/ mommy's ??

alhamdulillah pregnant lagi lepas 1 bulan cuci
2 Balas

Cuci 21/8? Dah lepas 2bln nak masuk 3bln dah cuci tu....bkn sebulan....congrts

4y ago

Trimakasih kak diianaa 😊 insyaallah sy amalkan nasihat akak. ❤

Alhamdulillah tahniah