mintak pendapat

td sy p klinik sakit puan nk cek preggy atw tk,utk kepastian.sblm pegi sy ada buat test upt n is double line dn terang lg..tp bila cek d klinik yg line satu kabur..jd doc bilang dtg slps 2 minggu..sy ada jga kasi tunjuk tu upt sma doc.. sapa sini pena trjadi mcm sy?

mintak pendapat
11 Balas

Alhamdulillah u.. congrats.. I pun sama cam kes u utk pregnancy kali ni sampai i beli upt test byk2 sama aja but lepas 2 weeks baru terang and g clinic doc ckp congrats puan pregnant. And Alhamdulillah skunk baby sihat and now I pregnant for 19 weeks ❤️ No worries doa yg baik2 ya ☺️

Xpe sis.. Mybe upt klinik tu more sensetif, but doc akn mtk dtg lg 2mgu kalo stil awal lg.. Kalo nk scan mg xkn nmpk.. Sis jge diri..mkn folic acid.. Lg smgu or 2mgu p scan kat privet..

5y ago

Bgtu la doc tu bilang.. Tq 😊

sama mcm sya sis,berkali2 g check kt klinik,nk msuk bulan ke 3 xperiod,sya pon risau.....sekali sya check naik double line terang.....skrng preggy dh nk msuk 4bulan..

saya pn bgtu dlu kabur²..saya bli 6test pack cek slpas sminggu...alhamdulillah skrg dh 13w.

Cuba upt yg lain..sebolehnya guna yg clear blue tu..dia mengesan 4hari selepas tu..

Positive dah tuu. Boleh strt makan folic acid dah, tahniah sis.

positif da tu sis , double line pn trg .. delay brpa hari sis ?

5y ago

Lewat 11 hari..

Saya pun sis Sama juga mcm sis,tpi insyaallah sis Hamil Tue...

3y ago

aminn...

Tahniah awal lagi tu. Jaga diri

Apaapun tahniah sis..positif