Pendapat

Assalamualaikum hai ibu ibu semua. Selalu kalau buka App nie ada terbaca ibu ibu yg berbalas komen dgn ayat yg tak best dibaca. Pasal isu gambar yg tak sepatutnya di post dalam nie. Kadang kadang ada jgk yg betul bila ibu ibu lain tegur tp bila difikir dari sudut lain, mungkin yg post tu tak tau nak cerita dkt siapa. Mungkin cerita pada family, family pun tak tau jawapan yg tepat. Mungkin dia nak ke hospital utk refer pada doktor tp tak de pengakutan nak p. Mungkin dia pjj dgn suami, mungkin suami tengah kerja kena tunggu suami balik kerja dulu baru boleh p hospital. Tp utk lega kan hati dia, dia terpaksa tanya dkt sini dulu. Walaupun soalan tu dah berulang kali org lain tanya ? Cuma nak ckp jgn lah kita sesama ibu saling berbalas komen dgn ayat yg tak baik. Apa kita mampu balas kita balas lah dgn ayat yg sopan. Kita kan sesama bakal lahirkan anak, semua nak anak yg dikandung sihat sentiasa. Mana tau dgn jawapan kita tu dpt lega kan hati dia sikit. InshaAllah kalau kita bantu org pasti Allah balas dgn perkara yg baik baik jgk ❤ Maaf kalau apa saya tulis nie salah. Saya cuma bg pandangan, jgn marah ye?. Assalamualaikum.

1 Balas

Betul saya sokong! Isu gambar tu ada fungsi NSFW yang boleh blurkan gambar sensitif. Sesiapa nak upload gambar sensitif tu, baik tick NSFW sebelum upload. Admin theAsianparent pun dah bersuara. Jom la sama sama kita buat community ni sebagai safe space untuk semua orang ya ❤️

5y ago

Betul tu ☺.