ada tak momy2 yg mcm saya berjauhan dgn suami?

masa mula2 berjauhan tu okay ja tapi dah dkt 2bulan nak setiap hari gaduh fikiran tak tentu😭 nak hampir hari lagi ya allah mmg rasa nak dengan suami je... sakit sorg2 p klinik sorg2 mmg jadi kusut smpai kena kt suami😭 apa lagi baru tau cik suami tak dpat balik awal sblum brsalin sebab ada tugas bila nak bersalin baru org atasan dia bagi balik😭 sedih nya tlg bagi smngat mcm mana nak jadi sorg ibu yg kuat!😭#ingintahu #firstbaby

7 Balas

saya dah terbiasa pjj dari mula kahwin. bila pregnant, checkup semua pergi sendiri tanpa suami. cuma masa detail scan suami ada ikut sebab pilih tarikh masa suami balik. saya pun mabuk teruk masa 1st trimester. masuk 3rd trimester ni pun sakit semua. saya okay je. suami selalu ambil berat whatsapp tanya update lepas saya pergi checkup. kalau dia balik, dia tolong urutkan mana2 tempat yang sakit. selalu ajak baby sembang. sis jangan stress2 sis. anggap je ujian orang tak sama. sis kena kuat. biasa la bila pregnant ni kita manja sikit. nak melekat je dengan suami nak dibelai-belai. asyik rindu je suami. sebab pjj tak dapat semua tu. so rasa sedih sangat kan sis. kadang sampai menangis. moga sis dan baby sihat selalu. jangan stress-stress sis.

12mo ago

ya sis suami sy pun nak balik selalu tapi kami ddk jauh .. sy dkt sabah jadi dia nak cuti pun susah nak dpt😭 dia pun selalu ws tnya itu ini tapi masa nak brjauhan tu kot dia mcm ni.. sbb tak prnh ddk jauh lama2 kan😭 apa2 pun trima kasih sis bagi smngat❤️

Saya pjj dgn suami dri awl kawen smpai dah nk beranak ni. Rasa dah biasa. Kdng2 ada lah rasa rindu kt suami kdng2 rasa biasa. Dtg mood nk suami sedih lah kjp esok ok semula. Bila suami balik. Kdng2 saya pegi je kk sorang2. Sbb dah terbiasa sorang2. Nk bermanja mcm wife lain time pregnant tu entah ahh. Tak dpt merasa sgt. Bila disuruh urut kaki baru buat. Suami pegang belai perut ada lah jgk. Saya teringin sgt nk dgr suami bercakap dgn baby smpai saya paksa dia. Tapi tak dibuat pun. Tgk lah dah bersalin ni mcm mne layanan dia kt saya dgn ank. Harap rasa lah bahagia mcm pasangan lain 🙂

12mo ago

sabar ya sis.. setiap org lain2 duggan sy pun kdg2 rasa mcm tu bila berjauhan vc dgn dia kita cerita apa kdg2 dia tak layan smpai sy tkde mood ..last2 bila sy cerita psal pregnant ni prlu kasih sayang apa baru nak okay.. sebab kita ni terbawa2 emosi ...sy pun tk kisah ddk pjj skrg tapi masa skrg ni mmg nak perlu kasih sayang... semoga kita kuat hdp apa yg kita rasa tau🤲🏻🥰 dan semoga allah permudahakn urusan bersalin awak nanti🥰

Sy dlu pn sama.ms tu thn 2017. lps kwin pjj. sy keje jauh. tup2 bunting pelamin bermulalah episod alahan yg teruk.mmg nangis ja sepanjang tempoh alahan.ddk menyewa sorang2.meratapi nsb diri.huhu pujuk suami ajak pindah.rs penatt. akhirnya mengalah+redha+twkl semoga Allah temukan jln penyelesaian terbaik. Alhamdulillah tarikh bersalin serentak sy dpt srt pindah. now dkt dgn suami Alhamdulillah

kalau awk x bekerja mungkin boleh mintak husband crik rumah yg berdekatan dgn dia supaya awk boleh pindah ke sana duduk sekali. kalau awk ada tuntutan kerja, boleh ajk mak atau adik beradik perempuan yg belum kawin duduk sekali. atau awk boleh balik ke rumah family, supaya ada org boleh tlg awk bila dlm keadaan x sihat.

12mo ago

betul tu sis😭 kena kuat kan mental sebab ni anak pertama tu yg sedih sikit.. tapi insyallah slow2 cuba trima

Saya pon sama mcm momy. Pjj skrg dah 36weeks. Ni suami pulak kene pergi kursus selama 2minggu akn dtg. Selalu risau kalau tiba2 bersalin time suami tgh kursus. Doa byk2 supaya allah mudahkan urusan untuk bersalin nanti supaya suami ada disisi untuk teman. Semoga kita semua kuat ya mommies 😍

12mo ago

aamiin😍😍sama la sis.. suami saya pun skrg ada kawad brpa bulan tulah jadi sedih padahal sblum dia hntar kg okay je🤭 tapi biasalah sbb terbawa2 tu yg jadi mcm ni hihi.. semoga allah permudahkan urusan kita nanti ye sis aamiin🤲🏻❤️

sy pun pjj tp cuba positifkan diri sbb kesian kt baby takut dia rasa stress sbb mommy sedih2.. cuma sy rasa makin takut je bla dh dkt due date .. doa je mnx semua dipermudahkan & sempat balik kg sblm baby keluar keep strong yaaa mommy

12mo ago

ya sis betul.. skrg cuba fikir positif je sbb risau kan baby tapi biaslaah kita dah rpt dgn suami tiba2 jauh tulah jadi sedih hihi..apa2 pun semoga dipermudakan urusan bersalin nanti sis🤲🏻🫶🏻

sama la. skarang sy pregnant 38w+. pjj dgn suami dari awal pregnant. tp suami slalu balik tiap bln. balik pn dlm 3 4 hari je. sbb dh terbiasa, sy pn jadi ok.

12mo ago

ya kalau dekat senang balik kan.. kami ddk jauh sy dkt sabah jadi nak balik selalu tiket mahal... skrg cuma sabar kena faham krja cik suami je hihi