DISRESPECTFUL RESPONSES

Pelik la dgn ssetengah mommies yg terlebih annoying bila org tya soalan . Bila org tya soalan, reply dgn sinis mcm annoying sgt, suruh google sendiri sblum tanya . Apooo ? Actually semua benda pn boleh google sendiri n boleh dpt jawapan kan .. Tanpa apps ni pn boleh google smua persoalan . Tp apps ni wujud pn utk bantu ibu² yg tgh ad masalah bg solutions n pndpt ibu² yg ad pengalaman dgn mudah . Ni tidak, dibalas sinis . Awk rasa annoying dgn soalan org, sy rse annoying dgn tindakan awak . Kalau awk rasa annoying dgn soalan org yg simple n berulang², just ignore la scroll laju² . X payah nk reply . Bukan susah pn .. Sighh Biarlah org bertanya pun, x paksa pun awak jawab . Maybe ni je medium dia tahu guna . Google byk jawapan tp maybe x jelas . Please la ea . Tgh pregnant tu buat² laa byk positifkan diri n jgn gelabah sgt . Terkenan kat anak perangai tu nanti . Be sensetif dgn perasaan org lain jgk ye mommies . Jaga hati org kalau nk org jaga hati kita . Pregnant mommy kan sensetif .. Kalau org tu trasa u nk minta maaf mcm mana time bersalin nanti ? Please laa . Mind your words .. Jaga adab .. Chill okey ? X suka x payah reply, annoying scroll laju² . Thats all tq .. ?

DISRESPECTFUL RESPONSES
67 Balas

Agreed. I read some questions, albeit it’s a common sense/simple/ stupid questions, but this app is built for a reason. To cater to these people too, and most importantly for mummies from all backgrounds to connect. Sometimes we just like to hear the answers from experienced mom from same background/country/religion. We feel connected. Kalau x suka soalan certain mummies, ignore la. Nak berlagak pandai, jawab dgn “ask google”, atau sindir seperti “sekolah pun dah ajar”. Share the knowledge like a wise person, otherwise diam saja. Some questions, did not cross other people’s mind. So if we happen to read it we gain knowledge. Like one post tanya tentang solat after delivery. I’m not Muslim but thanks to her questions now I know the answer. It’s additional knowledge. But some people answer macam macam, annoying. If you can’t be kind and compassionate then don’t answer at all.

4y ago

Yer lah malu pd yg non muslim..dh lama akk perhati..tp berat utk bersuara..jaga hati & perasaan org lain..itu yg terbaik..

I love this! Indeed! Segelintir Ibu-ibu mengandung dalam ni negativity dorg tersangatlah menyedihkan. Semoga kita kaum muslimat akhir zaman ini belajar lah bersifat sangka baik, sentiasa husnuzon..jauhi dr bersifat SUUDZON (Bersangka buruk). Bersihkan dan cuci hati yg kotor itu dgn istighfar, zikirullah & selawat keatas nabi ﷺ. This theasianparent apps is a very good platform for everyone to query wateva they love, coz ada rasa curious sb tu sifat ingin tahu tu membuak2 utk rasa yakin dgn jawapan para pengguna yg bantu menjawab. Jawapan terkini itu lebih meyakinkan. Semoga Allah Ta'ala sentiasa jauhkan kita dari golongan poor mentaliti dan dekatkan kita dgn hamba²NYA yg ikhlas membantu kita dalam ni. Aamiin Allah Ya Mujib 🤲🏽 🌷

Biasalah. Mommies kat sini semua emosi tak stabil. Jd nampak tak kena sikit da perli orang. Lain orang lain keselesaan dia. Dia ada hak utk bertanya walau kat mana sekalipun dan awak jugak ada hak utk nak menjawab atau tidak. Tp sebagai manusia, buat baik tu kan elok. Reply la benda yang baik2 supaya baby dalam perut terikut akan kebaikan awk. Ini awk perli org, org tak puas hati. Awk happy ke? Tak suka jgn bother. Tutup je apps ni and buat kajian utk diri awk sendiri daripada awk busy scroll cari soalan lain yang annoy kn awk. Maaf kalau tersilap kata. This is my first time komen dlm apps ni sb sye tak suka org yg bercakap dgn mulut dan sakitkan hati org lain. 😊

Btul la... tp kdg2 tu soalan pun.. buat org annoying jgk.. dh tau klu kuar darah ke spotting ke.. masih ade ms nk tggu reply mak2 jgk ke... dh tau klu kau benda2 cm tu.. on the spot p la hospital.. ke nk tggu reply kami smpi jd ape2 br nk gelabah.. dlm apps ni pun bole je tekan search.. sume ade jawapan.. bkn tggu dr mak2 dlm apps ni je br nk bertindak.. sy x ckp bertanya tu salah.. tp kite kat sini nk berkongsi pengalaman.. lg2 yg br 1 st time preggy tu.. mgkin sis antara yg pernah kena perli kot...tu yg cm x puas ht.. mmg la scroll laju2.. tp scroll lg masih ade soalan yg merapu jgk.. sorry to say... just give my opinion...😊😊

4y ago

Mana yg rs 'it's fine to kecam org or reply jwpn dgn cara perli n annoying tu'...i pity u for not having empathy for other people..n i pity ur child, ur partner, ur family n people around u sbb ada org annoying cm u yg tak reti jaga hati org len just bcoz org tnya soklan simple. Remember this, what goes around..comes around..Ada ubi ada batas, ada hari konfem ko akan dibalas! For those yg kna perli gn org2 xde akal, xde empati n simpati ni, ingatlah..sabar itu indah..Tuhan akan balas segala kesakitan yg awak rasa tu..im with u..dont stop asking question be it soklan tu sounded stupid or ridiculous..MALU BERTANYA, SESAT JALAN..so tanya je..no harm in asking..kalau ada jumpa orang2 yg reply secara annoying tapi TAK BERANI TUNJUK NAMA DIA, suruh dia g jalan da..xyah buang ms komen kalau komen tu tak membantu lgsg..paling simple, bg je jwpn STFU..

Kan...akk dh 43thn masih preggy..sedih bila baca jawapan2 yg x sepatutnya keluar dr mulut seorg ibu muslim..perilaku kita akn terbawa pd baby..so hati2 dlm berbicara..supaya x de hati yg terluka..nak berslain bukan nya senang..kalau kita asyik sakitkan hati org..nak2 yg bertanya dlm ni semua ibu2 hamil..doa ibu hamil mudah termakbul...jgn sakiti hati ibu2 hamil..kecik hati ibu hamil..nk bersalin nanti x thu lah Allah nk bg kita senang ke susah..harap jg perilaku kita yer..semoga mummy2 dlm ni sentiasa baik2 sehingga bersalin..emosi kita time ni x stabil...

Sokong sis🥰🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Tak susah pun nk scroLL laju laju kalo baca soklan yg menyakitkan hati ke apa... bukan satu kewajipan pun utk jawab semua pertanyaan ibu² dlm ni... 😅😅😅 Ada org bertnya wlupun pd kita nmpk soklan xsepatutnye tnye sbb jawapan besepah kt google.. tp ditnye jgk itu sbb mereka nk tgk pendapat n jwpn dri ibu² yg berpengalaman. Tak salah pun sesiapa nk bertanye... Cuma yg komen tu jgnlah cari masalah ... Msing² pegnen jagalah hati msing².. jgn nnt pangai tak molek tu turun kt anak sudah... 🤣🤣🤣 Mnx jauh

Mak2 buyong yg rasa annoyed gn soklan2 basic, simple n ridiculous ni, MOHON BUANG AJE APPS NI..leave the comment sections if takde benda elok atau benda yg membantu nk direply..shut the f up je..biar org len yg baik hati, org yg ada empathy n ada akal utk jwb soklan dorang.. Jangan sakitkan hati org len gn jwpn rude korang. Nabi pun ajar, kalau xde benda baik nk ckp, baik diam je. So, xyah kau komen2 suruh google la, ckp org malas membaca la..leave ur negativity outside this comment sections coz kami, mak2 buyong yg clueless ni, dont need ur negativity.

Itulah.. Kadang perasan jgk org coment yg bukan2.. Mgkin emosi xstabil agaknyaa 😅 tu klo nmpak orang post pasal double line trus nk berangin.. Klau rasa nk jawab, jawab.. Taknak jawab sudaa lah... Diorang pun msti xnk berharap terlalu tinggi...cth upt xvalid ke tpi mata dia ingt +ve.. X kesian dkt diorangg? Tu belum soal yg bukan2 lagi psal hb rendah semua. Yep kadang saya pon rasa annoying jgk benda cmtu boleh google.. Boleh research dkt fb semua.. Kalau rasa nk jawab, just jawab.. Taknak jawab biarkan.. Scroll laju2

maybe sbb drg rasa dah ckup mkn garam.. dan klau org tu tnya bnda simple msti ckp soalan bodoh. ye la drg first preggy je dah tau itu ini xperlu tnya sapa2 kn. mgkin itu yg membanggakn diri mereka yg suka reply bnda2 annoying ni. simple je x suka xyah lyan xperlu pun komen annoying korang tu. mmg kna rajin mbaca n research. tp mgkin dgn btanya dgn org rmai mmpu hilangkn kegusaran ibu atau bkal ibu tsebut. please la supportive sikit. x semua ibu2 automatik tahu everthing. minta d jauhkn dr sifat sprti ini.

Sbnrnya ad bnda yg mmg google je lbh senang...cth tnya soalan mcm perlu jwpn terus.perlu ke g hspital bla baby xgerak sgt..? Sambil kta tngu ibu2 jawab sambil2 tue google la xsalah sbb kdg2 soalan bukan suma org tau..ad yg tnya ubat ap nurse bg utk skit2 trntu..bkn suma ibu hamil dpt sakit tue...smbil tnya smbil2 la google..sy tgk ad je soaln dh lma xda sorang jawab,ad ibu tue jawab google je sis sbb sy pn xtau...bg sy btul la tue jawapn dia...jgn hrap suma org tau jawapn..

4y ago

Tak tahu tak payah jawab.