Berus gigi

Assalamualaikum, hai.. Ada x ibu2 kat sini ada mslh nak gosok gigi anak?. Baby sy 1y 2m. Gigi dah tmbuh 6 btg, 2 kat bwh 4 kat ats. Bila nak gosok perit telinga sy, dia dok menjerit2 xnak digosok. Bila dah keluarkan berus gigi elok xmenangis ?. Buat masa ni, bila lepas mandi, sy bedung dgn tuala dan peluk rapat, gosok gigi dia perlahan2. Tapi, still dia menjerit tu mcm kena dera. Ada tak tips ibu2 sekalian? **Sy guna berus gigi baby kecik, guna silicon tu pun dia xnak. ?

10 Balas

Biasa kalau dah gusi keras..saya dah gosok ..guna silicon tu..masuk kat jari..ok je..