Gosok gigi dan lidah baby 1 y

Hai ibu2.. nak tanya macamana ibu gosok gigi dan lidah baby ya? Baby saya susah betul time nak gosok gigi..menangis macam kena pukul..dah bedung pun sama boleh meronta-ronta palingkan muka..and ibu2 guna berus gigi yang macamana ya?

2 Balas

Ibu training dulu dengan silicone finger brush sebab anak akan gigit jari you bila cuba basuh gigi tapi dengan silicone finger brush bila anak gigit dia akan rasa selesa and akan rasa tenang sikit. Bila dah biasa dengan silicone ni, then beli toothbrush Pigeon brand pun okay slowly slowly training anak baru dia akan rasa selesa.

2y ago

Thank you puan❤️

sy gune cermin..bg die tgk gosok gg camne..jd die tertarik..jgn paksa nnt die jd x suke..ajak main2 dlu..bg die pegang sambil kite pegang..nyanyi sikit.sy gune y bb punye y berusnye halus n kecik je.

2y ago

wc♥