Toddler 2 years plus

Ada kah anak2 yg berabis tdk mau gosok gigi pada usia 2 tahun lebih? Klo dh secara paksa gosok gigi dia. Mesti lepas tu xnak pegi mandi & cranky klo nmpak kta pegang berus gigi. Ada taktik ker? Cuci guna kain pun x nak.

1 Balas

Cuba tukar ubat berus gigi, skrg kan banyak berus gigi yang ada gambar cartoon atau bentuk² tu.. Dan tukar sekali ubat gigi, mungkin dia tak suka rasa ubat gigi yg Puan bagi.. Tukar kepada perisa yg anak suka.. Jgn putus asa ya.. Toddlers mmg banyak kerenah.. Huhuhu mcm anak sy pon mcm tu jugak mula² tu, kena paksa.. Skrg baru dia ok, masuk bilik air saja dia sendiri nk berus gigi.. Kadang kita plk tak terlayan sbb dia asek nk minta kita letak ubat gigi saja walaupun dh letak.. Sbb ubat gigi anak saya jenis yg kalau tertelan xde masalah.. Perisa pisang + apple hijau.. Selamat mencuba Puan! ☺️

3y ago

Apa jenama ubat gigi tu Puan? 🤣🤣 Anak sya baru cakap come brush teeth sdh melalak mcm kna bantai hahahaha. Belum sempat pun letak ubat gigi Puan