meggi

Assalamualaikum dan selamat malam mummy semua. Sy nak tanya boleh tak ibu hamil 8week mkn meggi.? Iklan meggi selalu dekat tv jadi teringin pulak. Hehheh Terima kasih mummy

8 Balas

Hurm..blh mkn..tp air rebusan prtm sis kne buang sbb mngndungi lilin..ms rebusan kedua nya air br leh proceed n mkn.. klu blh kurangkn mkn mggi..xbaik tuk bby..nk2 br lg kehamilan..n nk build pmbesaran bby d dlm kndungN..sbb bby prlukn byk sumber2 vitamin yg menyihatkn dlm pmbentukan pmbesaran mereka d dlm rahim... Jd sis prlu jg pemakanan sis spnjng prmulaan awl kehamilan ni.. msuk 2nd trismeter n 3rd klu sis nk mkn pape pn..sis mkn la..jni ms awl ni bby br nk jd..br nk build.. better mkn yg berkhasiat... Mg d pmudahkn segala urusan sis..aamiin 😉✌.

5y ago

Sama... Klu saya nak makan megi, sy akan rebus 2x. Air rebus an pertama tu buang & Cuci balik megi tu sebelum masak utk kali yg kedua..

Sy mkn je hbis satu bungkus siap buat pekat2 kuah meggi kari nikmat😂 .. Awl2 khmilan sy mkn tiap mnggu time tu😆. Sbb xde selera nk mkn nasi xkn perot lapar je hmm. So leh je mkn tkde mslh. Org ckp klo bnyk mkn fast food bby kuning nnt lahir. So bile dh besar sikit ni dh xmo mkn tahan je sbb aritu dh bnyk mkn meggi hahaha.

Kalau teringin sangat, makan laa sesuap dua sis. Sbb awk baru 8w. Tak elok sangat awal2 ni makan yg banyak msg. Then banyakkan minum air. Make sure air rebusan pertama buang then rebus lagi sekali.

5y ago

Sama2 sis

sy pena makan maggi tp sy amek yg bihun flavour ayam tu..tp rempahnya sedikit saja janji ade rasa😂klo makan meggi pedas or ape..buat msa skrg xnk sentuh sbb takut amek risiko

x elok makan megi msg tggi..cuba makan makanan yg berkhasiat utk kebaikan ibu n baby jgk .tp klu tingin mkn skali or rasa skit ckup la sis..

5y ago

Dpt rasa hujung2 lidah pon takpe. Takut jgk nk mkn. Hehehe Terima kasih sis

Wslm, jgn tgk iklan 😂 gurau2 je puan. Sy ada mkn meggi tp masa tu dah 3m mcm tu. Sy mkn separuh je dr 1 peket yg sy buat.

Klau teringin mkn je sis,tpi jgn keraplh,sekadar untuk hilangkn rsa teringn je

5y ago

Sekarang nie tkut lg nk mkn. Rasa2 kuah je. Hehe Terima kasih sis

Hehe mkn jee..

5y ago

Aah sbb sis baru lagi..