PERTANYAAN BERKAITAN PERSENYAWAAN

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera. Ada tak ibu2 disini alami perkara ini.. Suami tidak lepaskan sperma di dalam, hanya diluar sj. Tp bila period dh x dtg sy dh jd x sedap hati. So sy check guna pregnancy test dan disitu naik 2 line means mengandung. Sy beli alat sampai 2 sbb x percaya yg pregnant.. Memg possibility tu tinggi ke even lepas di luar??? Ada sesiapa ibu2 yg mengalami x mcm sy???

PERTANYAAN BERKAITAN PERSENYAWAAN
11 Balas

buang luar pun tetap boleh lekat, selagi ada cecair yg boleh sperm berenang terutama masa hari subur so 99% tetap boleh pregnant. jadi klau nak guna kaedah "merancang" sendiri tetap kena ada ilmu. bukan asal buang luar sudah 🤭🤭🤭

3y ago

Tu la.. Husband pun ada lepas keluar cpt2 tp mungkin ada silap kt mana2 so x pa la rezeki sy.. Benda dh jd..

Sya sma dgn sis..jarak dgn kakak ank no 2..10 thn..tngk dh lbh hari kita period...kita try cek upt..tututtt..line merah sngt..tk puas hati..sminggu lagi tu...kita cek upt jns lain plk..sma...sah lh kita pregnant... 😁

3y ago

Nk buat camna dh rezeki kn.. Sy ok ja cuma x percaya boleh lekat.. Sampai sekarang pun still x caya.. Husband pun sama gk

Ada possibilty sbb kdg ada berlaku early ejaculation. Plus even setitik ada berjuta sperm and sperm boleh stay/hidup dalam rahim brp hari. Apa pun tahniah

3y ago

Nk wat camna rezeki sy.. Sy redha ja.. Tq awak..

ya..mcm sy tgh pregnant anak kedua.konon nak rancang sendiri lepas lahirkan anak pertama. sekali, lekat juga walaupun lepas luar. hehehe

3y ago

Sy pun redha ja ni tp still x caya mengandung lg.. Dh sebulan lbh preggey.. X pa la rezeki kn..

Kadang2 lambat sikit keluarkan pun boleh pregnant. Rasa macam belum pancut tapi sebenarnya dah menitis kat dalam

3y ago

OK.. Faham.. X apa la benda dh jd.. Kita terima dgn hati terbuka

ade posibility walaupun sedikit..sbb sperm boleh berenang..dia tak stay je..btw tahniahhhh❤️

Possibility tu rendah, tp kebarangkalian utk persenyawaan terjadi msh ada ats faktor2 tertentu..

iya kalau lepas luar pun memang boleh pregnant terutama kalau yang cepat subur... tahniah...😉

3y ago

Ni kira terlebih subur ni.. Hahaha.. Tq awak..

kena pakai kondom kalau nak selamat hehe..

3y ago

Lepas ni kena pakai la.. 🤭🤭🤭

Congratulations

3y ago

Tq awak..